1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARABIYIKLI, TOPRAĞA VERİLDİ
KARABIYIKLI, TOPRAĞA VERİLDİ

KARABIYIKLI, TOPRAĞA VERİLDİ

1963 OLAYLARINDA KAÇIRILAN ŞEHİT KARABIYIKLI, TOPRAĞA VERİLDİ

A+A-

Lefkoşa Kaymaklı’da 1963 yılında 3 arkadaşıyla birlikte kaçırılan ve Kayıp Şahıslar Komitesi’nin kazı çalışmalarında 50 yıl sonra kemik kalıntıları bulunan, İsmail Karabıyıklı, bugün Lefkoşa mezarlığında düzenlenen törenle şehitliğe defnedildi.

İsmail Karabıyıklı’nın kemik kalıntıları, Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından yürütülen kazı çalışmalarında Güney Lefkoşa’daki Strovolo’da bir kuyuda bulunmuştu.

Lefkoşa Mezarlığı’nda, İsmail Safa Camii’nde okunan cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, İsmail Karabıyıklı’nın, 3 arkadaşı ile birlikte 28 Aralık 1963’te kaçırıldığını anlattı. Ersan, İsmail Karabıyıklı ve 3 arkadaşının kemiklerinin Güney Lefkoşa’da Strovolo’da bir kuyu içerisinde bulunduğunu belirtti.

Rumlarla Kıbrıslı Türklerin iç içe yaşayabileceğine inanmadığını söyleyen Ersan, 20 Temmuz Barış Harekatı yapılmasaydı, adadaki tüm Kıbrıslı Türklerin akıbetinin de Karabıyıklı gibi olacağına inandığını kaydetti.

İsmail Karabıyıklı’nın kemikleri, Cuma namazının ardından askerlerin omzunda şehitliğe taşındı. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından naaşın sarılı olduğu KKTC bayrağı şehidin oğlu Mustafa Akbıyıklı’ya teslim edildi. Daha sonra naaş toprağa verildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.