1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KARARIMIZ, PROTOKOLÜ İMZALADIKTAN SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK”
“KARARIMIZ, PROTOKOLÜ İMZALADIKTAN SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK”

“KARARIMIZ, PROTOKOLÜ İMZALADIKTAN SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK”

“Kararımız, protokolü imzaladıktan sonra yürürlüğe girecek”

A+A-

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, (Tıp-İş) , eylemlerini askıya alma kararı aldı.Karar henüz yürlülüğe girmedi.

Sendika Başkanı Sıla Usar İncirli, BRT’ye yaptığı açıklamada, bakanlıkla protokol imzaladıktan sonra, eylemi sonlandıracaklarını söyledi. Protokolün saat 17.30’da imzalanması bekleniyor.

Tıp İş Başkan Sıla Usar İncirli, 8 Mayıs’tan bu yana kamu hastanelerinde acil servisler dışında sürdürdükleri grevi askıya aldıklarını açıkladı.

Eylemin askıya alınması kararının hemen ardından BRT’de yayınlanan Haber Toplantısı programına konuk olan Sıla Usar İncirli, geçtiğimiz akşam Sağlık Bakanlığı tarafından kendilerine sunulan protokolün bu sabah tüm bölgelerde ele alınıp tartışıldığını ve oy çokluğu ile eylemin askıya alınmasına karar verdiklerini söyledi.

Sıla Usar İncirli, grevin hala devam ettiğini ve Sağlık Bakanlığı ile protokolün imzalanmasının ardından eylemlerinin askıya alınacağına vurgu yaptı.

Askıya alma kararlarının hak arama eylemlerinden vazgeçtikleri anlamına gelmediğini de ifade eden Sıla Usar, kendilerine sunulan protokoldeki takvimlendirmenin yakından takipçisi olacaklarını ve verilen sözün yerine getirilmemesi halinde eylemlerine daha şiddetli şekilde devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Sıla Usar İncirli, hekimlerin derdinin para ya da ikinci değil, hastanelerde, modern koşullarda hizmet vermek olduğunu söyledi.

Sıla Usar İncirli’nin açıklamalarının ardından Sağlık Bakanlığı, sendikayı saat 12.30’da protokol imzalamak için toplantıya çağırdı. Ancak şu ana kadar herhangi bir görüşme gerçekleşmedi.

Sağlık Bakanlığı ile Tıp-İş arasındaki protokolün saat 17.30’da imzalanması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.