1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARDEŞİNE YAPMADIĞI KALMADI
KARDEŞİNE YAPMADIĞI KALMADI

KARDEŞİNE YAPMADIĞI KALMADI

Evi kundaklayan Mahmut Aladağ’ın daha önce de kardeşinin..

A+A-

Güvercinlik köyünde, kalmasına izin vermediği gerekçesiyle kardeşi Murtaza Aladağ’ın ağılında bulunan tek odalı evi kundaklayan 40 yaşındaki Mahmut Aladağ’ın, daha önce de kardeşinin kuzularını çaldığı ortaya çıktı.

Polis tarafından tutuklanan Mahmut Aladağ, dün mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhine soruşturma maksatlı 1 günlük tutukluluk emri alındı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Hasan Karagil’i tanık olarak dinletti.

Tanık polis, Mahmt Aladağ’ın, 3 Ekim 2013 tarihinde saat 01.45’te Güvercinlik köyünde ağıllar bölgesinde ağılda bulunan evde kalmasına izin vermediği gerekçesiyle kardeşi Murtaza Aladağ’a ait bahse konu evi ateşe verdiğini söyledi.

Zanlının daha sonra ağıl içinde bulunan bir römork saman ile 12 adet rulo balyayı yine tasarrufundaki çakmakla tutuşturup kundakladığını anlatan polis memuru, yangın sonucunda evin damında bulunan 24 adet kereste, 20 adet çinko, oda içerisindeki 1 adet çamaşır makinesi, 1 adet televizyon, 2 adet tek kişilik koltuk, 8 adet lambri tahta’nın tamamen yandığını kaydetti.

Hasan Karagil, 1 adet buzdolabı, 1 adet ahşap elbise dolabı,  1adet üç kişilik ve 12 adet lambri tahtanın ise kısmen yanarak zarar gördüğünü bildirdi.

Polis memuru Hasan Karagil, zanlının yine 2013 yılı Eylül ayında kendisine bakması için 8-9 aylık 3 baş Mida cinsi dişi kuzuyu çalıp, Akdoğan’da bir markete sattığını dile getirdi.

Hasan Karagil zanlı aleyhine yürütülen polis soruşturmasının salimen yürütülebilmesi için mahkemeden zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Ayşen Toroslu zanlının soruşturmanın selameti açısından 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum