1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARIŞAN CENAZELER HUZURA KAVUŞTU
KARIŞAN CENAZELER HUZURA KAVUŞTU

KARIŞAN CENAZELER HUZURA KAVUŞTU

Karışan cenazeler huzura kavuştu

A+A-

Ayşe BULUT

Kapraz'da "karışan cenazeler" konusu tamamen çözüldü. Sipahi köyünde Ayia Triada Kilisesi'nde Marulla Savas Liyasi için dün cenaze töreni düzenlendi. Marulla Savas Liyasi "kendi mezarında" toprağa verildi.

Cenaze törenini yöneten Karpaz Metropoliti Hristoforos Tsiakkas ve aile yakınları Marulla Savas Liyasi'nin çok iyi biri olduğunu anlattı. Bu arada bir yakını Liyasi için yazdığı şiiri (çattistayı) okudu.
Cenaze törenini Tsiakkas yönetti. Apostolos Andreas Papazı Babazaharias Yeorgiu ve Sipahi Papazı Kostantinos Babagostas Metropolite eşlik eşlik etti.

Liyasi Sipahi köyünde bulunan Rum Mezarlığı'na defnedildi.
Liyasi ile cenazeleri karışan Ayşe Tekel ise önceki gün öğle namazının ardından İskele Kabristanlığı'nda toprağa verilmişti.

Cenaze töreninde Marulla Savas Liyasi'nin eşi Savas Liyasi, eşini uğurlarken gözyaşlarına boğuldu.
Cenazeye Liyasi'nin Hollanda'dan gelen kızı Sodirulla Savas ve torunlarının yanısıra, DİSİ Genel Başkanı ve Milletvekili Avreof Neofitu, DİSİ Milletvekili Giriyagos Haciyani, AKEL Milletvekili Hristaki Geiovanni, Güney Kıbrıs, Yeşilköy, Sipahi ve Dipkarpaz'dan Rumlar katıldı.
Sipahi köyünde yaşayan ve geçen hafta pazartesi günü hayatını kaybeden 92 yaşındaki Marulla Liyasi, Gazimağusa Devlet Hastanesi morgunda Ayşe Tekel ile karıştırılarak İskele Kabristanlığı'na defnedilmişti.
Yapılan hata, Marulla Savas Liyasi'nin kızı Sodirulla Savas'ın Pazar günü annesini almak için morga gittiğinde ortaya çıkmıştı.

Sodirulla Savas'a Ayşe Tekel'in cenazesini gösterilmişti. Savas, "bu benim annem değil" deyince araştırma yapılmış ve hata ortaya çıkmıştı.

Marulla Savas Liyasi, "Ayşe Tekel" diye, İskele Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

Ülkemizde mezar açılması, Bakanlar Kurulu iznine tabi olduğu için, acilen toplanan Bakanlar Kurulu, hatanın en kısa sürede düzeltilmesi için mezarın açılması kararını üretmişti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.