1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARMA EVLİLİKLERDEN DOĞANLAR
KARMA EVLİLİKLERDEN DOĞANLAR

KARMA EVLİLİKLERDEN DOĞANLAR

Karma evliliklerden doğanlar

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın karma evliliklerden olan çocuklara da “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığı verilmesi isteğinin yerine getirilmesinin söz konusu olmadığı iddia edildi.

Güney Kıbrısta yayınlanan Alithia gazetesi manşetten verdiği haberinde, Rum Hükümeti’nin, karma evliliklerden doğan çocuklara vatandaşlık vermeme kararında, demografik değişim gibi neenleri ön plana çıkardığını yazdı.

Söz konusu çocuklar 1974’ün ardından Kıbrıs’ta doğmuş olmalarına rağmen gelmiş geçmiş her Rum hükümetin kararının, ebeveynlerinden biri Kıbrıslı Türk olsa da bu kişilere vatandaşlık vermeme yönünde olduğunu yazan gazete, bu uygulamayı şimdiki Hükümet’in de izlemesi sonucunda ebeveynlerden biri Türkiyeli, diğer de Kıbrıslı Türk olan binlerce çocuğun “Kıbrıs Cumhuriyeti” kimliği alma hakkına sahip olmadığını belirtti.

Gazete konunun Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası yetkililerinin Rum Ombudsman Maria Stilyanu Lottidi’yi ziyareti ile tekrar açıldığına dikkat çekti.

Habere göre gazeteye konuşan Hükümet’ten bir yetkili, kararın doğru olduğunu savunarak, aksi taktirde oldu bittiler ve demografik değişim yaratılmış olacağını iddia etti.

Öte yandan gazetenin iletişime geçtiği Rum Ombudsman da Güney Kıbrıs’ın ilgili yasal düzenlemelerine atıfta bulunarak, kendisinin bu konuda görüş belirtmeyeceğini söyledi.

Gazete haberinde, Rum İçişleri Bakanlığı yetkili birimini arayarak elde ettiği bazı verilere de yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.