1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARMA OY KULLANMA ÇAĞRISI
KARMA OY KULLANMA ÇAĞRISI

KARMA OY KULLANMA ÇAĞRISI

MAMALI HALKA KARMA OY KULLANMA ÇAĞRISINDA BULUNDU

A+A-

Bağımsız Milletvekili Adayı Barış Mamalı, halka karma oy kullanma çağrısında bulunarak, kullanılacak karma oyların ciddi bir artış sağlaması halinde, ileri sürdüğü “dibe vurmuş siyaset kurumunun ve çarpık düzenin” olumlu yönde değişmesi için büyük bir fırsat yakalanmış olacağını savundu.

Mamalı, yazılı açıklamasında, “Parti içi liste oyunlarını kırmanın ve meclise nitelikli yeni yüzleri gönderebilmenin yolu Karma Oy’dan geçmektedir. Dışarıdan verilecek destek ile siyasi partilerdeki egemen kliklerin liste oyunlarından değerli adayların bertaraf edilmesinin önüne geçilebilecektir. Meclise gönderilecek yeni, donanımlı ve değişim yönünde cesur insan sayısı arttıkça mevcut çarpık yapı sarsılmaya başlayacaktır” iddialarında bulundu.

Karma Oylarda  patlama olması halinde ise siyaset kurumunun resmi olarak iflas bayrağını çekeceğini ileri süren Mamalı, ardından halkın güvenini ve mührünü kazanabilmek için zorunlu olarak ilgili yasalar başta olmak üzere ciddi bir reforma gitmek durumunda kalınacağını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.