1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARPAZ ÇOCUK DOĞA
KARPAZ ÇOCUK DOĞA

KARPAZ ÇOCUK DOĞA

ancak insan kaynağını geliştirip bilinçlendirmekle mümkün

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı “Çevre sorunlarına karşı başarılı sonuçlar alınmasının, ancak insan kaynağını geliştirip bilinçlendirmekle mümkün olabileceğini” söyledi.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Bakan Hamit Bakırcı, Kıbrıs Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (KEMA)’nın düzenlediği Karpaz Çocuk Doğa Eğitim Programı’yla ilgili Proje Koordinatörü Hanife Demir, Çevre Eğitim Uzmanı Gülizar Eroğlu ve Yeni Erenköy İlkokulu’ndan öğretmen ve öğrencilerde oluşan bir heyeti kabul etti.

Proje, çocukların doğayı görerek, işiterek, dokunarak, koklayarak, hissederek tanımalarına olanak sağlamak amacıyla 3, 4 ve 5’inci sınıf 136 öğrenci ve öğretmenin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Öğrencilerin doğa, çevre ve kültürel değerlerle ilgili sorunları görebilmeleri ve çözüm için fikir üretmelerini sağlamayı hedefleyen proje, arazi gezileri, sunum, tiyatro, müzik, şiir ve resim gibi sanatsal faaliyetler içeriyor.

BAKIRCI

Bakan Bakırcı kabulde yaptığı konuşmada bakanlık olarak eğitime büyük önem verdiklerini söyleyerek bu tür girişimlerin genç nesillerin bilinçlenmesinde her zaman büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Çevreyle ilgili eğitim konularında Bakanlığa bağlı Çevre Koruma Dairesi’nin tüm kurumlarla işbirliği içerisinde olduğunu kaydeden Bakırcı, “Çevre sorunlarına karşı başarılı sonuçlar alınmasının, ancak insan kaynağını geliştirip bilinçlendirmekle mümkün olabileceğini” söyledi.

Söz konusu projeyi olumlu bulduğunu belirten Bakırcı, bu tür projelere bakanlık olarak her zaman katkı koyacaklarını belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.