1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. KARPUZU ÇEKİRDEĞİYLE YERSENİZ...
KARPUZU ÇEKİRDEĞİYLE YERSENİZ...

KARPUZU ÇEKİRDEĞİYLE YERSENİZ...

Karpuz çekirdeği tam anlamıyla şifa deposu!

A+A-

Sıcak havaların en tatlı meyvelerinden karpuz, çekirdeğiyle tam anlamıyla şifa dağıtıyor.Kalp ve saç sağlığına kadar herkesin imdadına yetişiyor.

Bu duruma dikkat çeken uzmanlar, karpuz çekirdeğinin tam anlamıyla şifa deposu olduğunu söylüyor. 

İçeriğindeki vitamin ve minarelleri ise şu şekilde sıralıyor:

Tiamin, niasi, folat, potasyum, magnezyum, çinko, demir, fosfor, sodyum, bakır, manganez ve çinko ile B vitamin grubu. Faydalarından bazıları ise şu şekilde sıralanıyor:

KALP SAĞLIĞI 

Yüksek tansiyondan müzdarip olanlar için mükemmel bir çözümdür. Zengin magnezyum içeriği ile kalp fonksiyonun sağlıklı işleyişini sağlar. Kalp sağlığını koruyan amino asitler ihtiva eder.

BÖBREK TAŞI 

Karpuz çekirdeğinden yapılan çay idrar sökücü etkisiyle böbrekleri ve mesaneyi temizliyor. Kum ve taşları vücuttan atıyor.

YAŞLANMA KARŞITI 

Cilt için mükemmel bir antioksidan kaynağıdır. Antioksidanlar ciltteki hücreleri yeniler. Yaşlılığa bağlı kırışıklıkları giderir. Taze bir görüntü verir.

ÇAY 

Karpuz çekirdekleri ağızda iyi çiğnendikten sonra yutulmalı. Çayı için mutlaka ezilmeli. Kaynar suya bir çay kaşığı katın. 15 dakika demlenmesini bekleyin. 1 haftada en az 3 kez tüketin.

CİNSELLİK 

Karpuz çekirdeği içindeki "citrulline" denilen bir madde vücutta "arginin" denilen başka bir maddeye dönüştürülüyor. Arginin de damar genişlemesine yardımcı olan "nitrik oksit" denilen bir maddenin üretiminde kullanılıyor. Bu sertleşme problemleri olanlara yardımcı oluyor. Cinsel hormonları uyarıyor. Sperm üretimini teşvik ediyor...

DİYABET 

Karpuzun çekirdeği dalgalanan glukoz seviyelerini düzeltir. Bunun için karpuz çayı mükemmel bir çözüm sunuyor.

PROTEİN 

100 gram karpuz çekirdeğinde 30 gram protein bulunur ki bu karpuz çekirdeğini çok iyi bir protein kaynağı yapar. Günlük protein ihtiyacının %60'ı sadece 100 gram karpuz çekirdeği ile karşılanabilir. Karpuz çekirdeği iyi bir protein kaynağı olarak kaslar, cilt ve diğer bağ dokularının onarımı ve gelişiminde faydalıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.