1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KASITLI OLARAK YAKIYORLAR
KASITLI OLARAK YAKIYORLAR

KASITLI OLARAK YAKIYORLAR

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde çöplüğe dönüştürülen alanda dün yine yangın çıktı, bölge esnafı tepki gösterdi:

A+A-

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde çöplüğe dönüştürülen alanda dün yangın çıktı. Özellikle eski araba lastiklerinin biriktirildiği çöplükte çıkan yangından yükselen kara dumanlar, bölge esnafına zor nefes aldırttı.

Bölgenin çöplük olarak kullanılmasına, yetkililerin önlem almamasına tepki gösteren bölge esnafı, yangının da bazı kişilerce kasten çıkarıldığını iddia etti.

Bölgede bulunan birçok esnaf, burada çöp biriktirilmesinin yasak olmasına rağmen çöplerin halen rahatça dökülmesine hiçbir yetkilinin müdahale etmemesinden yakındı.

Buradaki çöp sorununun uzun süredir devam ettiğini söyleyen bir esnaf, bölgede gıda üretimi yapan fabrikalar olduğunu ve bu çöplükten çıkan duman ve kokuların ürünlere kötü etki yapabileceğini aktardı.

Çöplük olarak kullanılan bu bölgedeki, atık araba lastiklerinin kasıtlı olarak yakıldığını iddia eden bir vatandaş, bazı kişilerin lastiklerin içerisindeki telleri alarak hurdacılara sattığını söyledi.

Lefkoşa Türk Belediyesi’ne ait dozerler ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla yangın büyümeden söndürüldü, ancak çıkan dumanlar uzun süre bölgede etkisini gösterdi. 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.