1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KASULİDİS DİNLER ARASI TOPLANTIDA KONUŞTU
KASULİDİS DİNLER ARASI TOPLANTIDA KONUŞTU

KASULİDİS DİNLER ARASI TOPLANTIDA KONUŞTU

“AB, DOĞU AKDENİZ ÜLKELERİNE YÖNELİK DAHA AKTİF BİR POLİTİKA OLUŞTURSUN”

A+A-

Rum Yönetimi’nin, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis aracılığıyla, AB’ye, Doğu Akdeniz ülkelerine yönelik, özel olarak tasarlanmış bir politika hayata geçirilmesi önerisinde bulunduğu haber verildi.

Alithia gazetesinin haberine göre, Avrupa Halk Partisi grubunun, Güney Lefkoşa’da düzenlediği dinler arası diyalog toplantısında konuşan Kasulidis, AB’de Doğu Akdeniz ülkelerine yönelik daha aktif bir politika oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Kasulidis, özel olarak tasarlanmış politikalarla ilgili önerilerle birlikte, AB yüksek temsilcisine yönelik olarak program hazırlanması, aynı zamanda önlemler alınması ve teşviklerde bulunulması için, konuyla ilgili muhataplarıyla inisiyatif üstlenmeye niyetli olduğunu da belirtti.

Alınacak olan önlemlerin, Doğu Akdeniz bölgesinin rolünün değerlendirilmesine yardımcı olabileceğini ifade eden Kasulidis, bunun AB’nin araç gereçlerinin daha fazla kullanılmasına yardımcı olabileceğini de söyledi.

AB’nin dini azınlıkların korunmasında aktif olarak ortaya çıkmadığını da ileri süren Kasulidis, KKTC’de dini azınlıkların sorunları olduğunu; Suriye, Mısır, Irak ve Pakistan’da, Hıristiyan ve diğer azınlıkların sürekli acı çektiklerini iddia etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.