1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KATILIMIN AZ OLMASI ELEŞTİRİLDİ
KATILIMIN AZ OLMASI ELEŞTİRİLDİ

KATILIMIN AZ OLMASI ELEŞTİRİLDİ

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı,

A+A-

ÇEVRE VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANI BAKIRCI, ÇALIŞTAYA KATILIMIN AZ OLMASINI ELEŞTİRDİ

BAKIRCI: “ÇEVRE İLE İLGİLİ EĞİTİM DÜZEYİMİZ SIFIR NOKTASINDADIR. TOPLUM OLARAK EĞİTİLMEK, KENDİMİZ EĞİTMEK VE BİLİNÇLENMEK ZORUNDAYIZ”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, “Atık Konularında Üreticilerin ve İthalatçıların Sorumlulukları Çalıştayı”nın açılış konuşmasında çalıştaya katılımın az olmasını eleştirdi, “Çevre ile ilgili eğitim düzeyimiz sıfır noktasındadır. Toplum olarak eğitilmek, kendimizi eğitmek ve bilinçlenmek zorundayız” dedi.

Bakırcı, “Bazı şeyleri yasalarla değil, insanlık, toplum ve çocuklarımız adına yapmamız lazım. Demek ki, bazı konularda duyarsızız. Önce biz, toplum olarak kendimizi eleştirmeliyiz” ifadesine yer verdi.

ÇALIŞTAY BUGÜN VE YARIN SÜRECEK

Başbakanlık Avrupa Birliği (AB) Koordinasyon Merkezi, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Çevre Koruma Dairesi ve AB Komisyonu işbirliğinde düzenlenen “Atık Konularında Üreticilerin ve İthalatçıların Sorumlulukları” Çalıştayı Kıbrıs Türk Ticaret odasında bugün başladı. Çalıştay yarın da sürecek.

ATIK KONUSUNDAKİ UYGULAMA VE ÇALIŞMALAR

Avrupa Birliği ülkelerinde atık konularında üreticilerin ve ithalatçıların sorumlulukları ile çalışmalar, uygulamalar ve Kuzey Kıbrıs’ta yakın zamanda yürürlüğe girecek tüzüklerle ilgili uygulamalar hakkında bilgi verilecek çalıştayın açılış konuşmasını Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı yaptı.

“SİTEMİMİ TİCARET DAİRESİ, ESNAF VE İTHALATÇILARA DA İLETECEĞİM”

Bakırcı, konuşmasında çalıştaya katılımın az olduğunu ifade ederek, duyduğu üzüntüyü ve hayal kırıklığını dile getirdi, bu nedenle hazırladığı konuşmayı yapmayacağını söyledi.

Atık konusunun sivil halktan çok, bu işle uğraşan, bu işin üretimini, ticaretini yapan kişileri ilgilendirdiğini belirten Hamit Bakırcı, “Önemli olan bu konuyu salonda oturanlara anlatmak değil.  Buradaki insanların yarısından fazlası zaten konuyu biliyor. Önemli olan bunları bilmeyenlere anlatmak ve nasıl davranmaları gerektiğini söylemektir” dedi.

Bu durum nedeniyle toplumu ve insanı adına üzüntü duyduğunu söyleyen Hamit Bakırcı, sitemini Ticaret Dairesi, esnaf ve ithalatçılara da ileteceğini belirtti.

ÇOCUK YAŞTA VERİLEN EĞİTİMİN ÖNEMİ

Çevre ile ilgili eğitimin çocuk yaşta verilmesi gerektiğini, yetişkinlerin eğitilmesinin kolay olmadığını ifade eden Hamit Bakırcı, çevre konusunda caydırıcı yasalar hazırlanması gerektiğine işaret etti.

ÇALIŞTAYDA AVUSTURYA, BELÇİKA, BULGARİSTAN VE KUZEY KIBRIS’TAN UZMANLAR KONUŞACAK

Oturum Başkanlığını AB Koordinasyon Merkezi’nden Çevre Faslı’nı yürüten Uzman Hüseyin Hergüner’in yaptığı çalıştayda Avusturya, Belçika, Bulgaristan ve Kuzey Kıbrıs’tan uzmanlar konuyla ilgili konuşma yapacak, ülkelerindeki uygulamalar hakkında bilgi verecek.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.