1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAVURUCU SICAKTA ORUÇLU ÇALIŞIYORLAR
KAVURUCU SICAKTA ORUÇLU ÇALIŞIYORLAR

KAVURUCU SICAKTA ORUÇLU ÇALIŞIYORLAR

“artık alıştık” dese de, “bu sıcakta, üstelik de oruç tutarak güneş altında çalışmak pek kolay değil” diyenler de var...

A+A-

 

46 yaşındaki inşaat ustası Mahmut Ezer, “artık alıştık” dese de, “bu sıcakta, üstelik de oruç tutarak güneş altında çalışmak pek kolay değil” diyenler de var

Hava sıcaklığı ülke genelinde özellikle öğle saatlerinde 40 dereceyi aşıyor. Güneş altında ekmek parası için çalışmak zorunda kalan özellikle inşaat işçileri zor anlar yaşıyor. 40 dereceyi aşkın sıcakta, kızgın güneş altında çalışan bazı işçiler bir yandan da oruç tutmayı ihmal etmiyor.
Lefkoşa ilçesinde etkili olan sıcak hava vatandaşları gölge ve klimalı alanlara iterken, kentin sıcaktan en çok etkilenenleri inşaat işçileri oluyor. İşçiler 40 derece sıcakta çalışmak zorunda kalıyor.
İnşaat işçileri arasında, 40 derece sıcakta oruç tutanlar da var.
Kavurucu sıcakta bir yandan çalışmak, öte yandan da oruç tutmanın zor olduğunu belirten işçiler, “kuşkusuz sıcaklar bizi etkiliyor” dedi.

Karpazlı İnşaat Şirketi’nde usta olarak çalışan 46 yaşındaki dört çocuk babası Mahmut Ezer, ev geçindirmenin zor olduğunu belirtti ve “Ekmek parası için sıcak, soğuk demeden mecbur çalışıyoruz. Bu işi uzun zamandır yaptığım için artık alıştım. 24 yıldır Kıbrıs’ta yaşıyorum. Ne kadar zorlanırsak zorlanalım Allah bir şekilde yardım ediyor. Sıcak çalışmamızı zorlaştırıyor ama engel değil” dedi.

Sıcaktan etkilenen işçiler, zaman zaman gölgede dinlendiklerini, suyla serinlemeye çalıştıklarını belirtti. Mahmut Ezer, “Başımızı soğuk suyla ıslatıyoruz, işe devam ediyoruz” diye ekledi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.