1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. KAYISI ÇEKİRDEĞİNDEKİ BÜYÜK TEHLİKE!
KAYISI ÇEKİRDEĞİNDEKİ BÜYÜK TEHLİKE!

KAYISI ÇEKİRDEĞİNDEKİ BÜYÜK TEHLİKE!

Dikkat!

A+A-

Diyet yaparken asla tüketmemeniz gereken yiyecekler

Meyveler genelde sağlıklı ve az kalori içeren atıştırmalıklar olarak düşünülür. Fakat bu durumun her meyve için geçerli olmadığını bilmelisiniz. İşte diyet yaparken asla tüketmemeniz gereken yiyecekler:

1-552.jpeg

Armut

Armut kabızlık etkisi yaratacağı için bağırsaklarınızın çalışmasını engeller. Armut yerine daha çok su ve lif içeren kavun/karpuz tüketebilirsiniz. Böylelikle vücudunuzdaki toksinler atılır ve cildiniz daha parlak bir görünüm kazanır. 

2-218.jpeg

Avokado 

Bir tam avokadonun 227 kalori olduğunu biliyor musunuz? 

Diyet sırasında yapılan en büyük yanlışlardan biri de avokado tüketmek. Avokado tam bir yağ deposudur. Dolayısıyla eğer diyet yapıyorsanız; avokado yerine orman meyveleri tüketmek, gereksiz yağ alımınızı engellemekle beraber aldığınız kalorileri de daha hızlı yakmanızı sağlayacak.

3-092.jpeg

Kayısı 

Kayısı, hazımsızlık yaratmasının yanı sıra esas tehlikesi aslında çekirdeğindedir. Eğer kayısının çekirdeğini de tüketiyorsanız, midenizde hidrojen siyanürü oluşturacak B17 vitamini barındırdığını bilmelisiniz. Çünkü bu bileşenler baş dönmesi, mide bulantısı ve baygınlık yaratabilir. 

Kayısı yerine çilek tüketebilirsiniz. Çilek içerdiği C viamini, su ve az miktarda şeker ile selülitlerinizle baş etmenize de yardımcı olacaktır.

4-044.jpeg

Muz

Bilinenin aksine diyet yaparken muz en çok kaçınılması gereken meyvedir. Enerji verdiği doğru fakat hücrelerin hareket etmesini engelliyor ve bu da kilo aldırıyor. Dolayısıyla muz yerine greyfurt tüketirseniz daha hızlı kalori yakabilirsiniz.

5-025.jpeg

Üzüm 

Üzüm çok fazla şeker içerir ve vücuttan atılması zordur. Dolayısıyla üzüm yerine hiçbir zararlı besin içermeyen yeşil elma tüketmeniz kilo vermenizi hızlandırmanın yanı sıra selülitlerle baş etmenize de yardımcı olur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.