1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAZAN KAYNIYOR!
KAZAN KAYNIYOR!

KAZAN KAYNIYOR!

Ayrımcılık ve haksızlık iddiası!

A+A-

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’nda sporcular ve aileleri arasında ayrımcılık ve haksızlık yapıldığı iddiaları huzursuzluk yarattı.

Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’nda yaşandığı iddia edilen haksızlıklar konusunda Yeni Bakış’a ulaşan bazı aileler, federasyon yönetiminden şikayetçi olduklarını, çocukların aile statülerine göre yarışmalara sokulduğunu savundu 

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlemeroğlu ise,  göreve geldiği günden bugüne federasyon çatısı altında gerçekleştirilen faaliyetlerin tümünün açık, şeffaf ve hesap verebilir nitelikte olduğunu kaydetti

 

Özlem ÇİMENDAL

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’nda sporcular ve aileleri arasında ayrımcılık ve haksızlık yapıldığı iddiaları huzursuzluk yarattı.  

“Yarışmalarda dereceye girenlerin bazılarına ödül verilirken, bazısınaverilmedi”

Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’nda yaşandığı iddia edilen haksızlıklar konusunda Yeni Bakış ulaşan bazı aileler, federasyon yönetiminden şikayetçi olduklarını, çocukların aile statülerine göre yarışmalara sokulduğunu iddia ederek, “Biz yönetimin içerisindeki haksızlık ve adaletsizliklerden bıktık. Ailelerden çok yüksek meblağlarda alınan aidatlara karşılık herhangi bir makbuz verilmiyor. Bunun dışında yurt dışı yarışmalarına katılarak derece elde eden sporcuların bazısına teşvik ödülleri verilirken bazısına verilmedi. Kimi aile kendi çabası ile bu teşvik ödüllerini aldı” şeklinde konuştular. 

“Yönetime yakın çocuklar seçiliyor”

Yurt dışı yarışmalarına katılacak olan çocuklarının yanında gitmek isteyen ailelerden giderlerin  üstünde para talep edildiği iddialarının da öne sürüldüğü federasyonda, yurt dışı yarışmalarına katılacak sporcuların federasyon yönetimine yakın kişiler arasından seçildiği ileri sürüldü.   

“Şahsi kredi kartı kullanımı şaibelere neden oluyor”

Federasyon ve sporcular ile ilgili birtakım giderlerin yetkililerin şahsi kredi kartları üzerinden yapılmasının da şaibelere neden olduğu ve denetlenmesinin mümkün olmaması nedeniyle huzursuzluk yarattığını da öne süren bazı aileler, federasyon yönetimine yakın olan bazı hocaların yüksek maaş alırken, bazılarının ise saati 25 TL’den eğitim verdiğini savundu.  

“Hakem sertifikaları hala verilmedi”

Hakemlik kursu adı altında adaylardan kişi başı 500 TL para alındığını ancak karşılığında herhangi bir sertifika verilmediği de iddia edilirken, yine bu ödemeler için fatura ve makbuz kesilmediği  dile getirildi. Yurt dışı yarışmalarına katılmanın sadece federasyon ve federasyona bağlı iki spor kulübü üzerinden gerçekleştiğini savunan bazı aileler, herhangi bir anlaşmazlık olması halinde çocuklarının başka hiçbir yolla yarışmalara katılamamasını da eleştirdi. 

“Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’na da iletildi”

Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’na da gerekli rahatsızlıkların iletildiğini anlatan  aileler, “Hüseyin Bey’e de biz rahatsızlıklarımızı ilettik. Şu an seçim dönemi olduğu için konunun üzeri kapatılmaya çalışılıyor. Biz kimseyi suçlamıyoruz ancak federasyonda bazı işlemler usulüne uygun yapılmamaktadır. Biz bu olayların araştırılarak, gerekirse Sayıştalık’ın devreye girmesi ve inceleme başlatmasını istiyoruz. Eğer zaten her şey usulüne uygun ise kimsenin çekinmesine gerek yoktur. 

Ali Dahlemeroğlu: “Federasyonun faaliyetleri açık, şeffaf ve hesap verilebilir nitelikte” 

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlemeroğlu ise  iddialarla ilgili  yaptığı açıklamada, göreve geldiği günden bugüne federasyon çatısı altında gerçekleştirilen faaliyetlerin tümünün açık, şeffaf ve hesap verebilir nitelikte olduğunu kaydetti. 

“Yeni bina için devletten bir kuruş katkı almadık, öz kaynaklarımızla yaptık”

Dahlemeroğlu, federasyonun yeni bina ile birlikte KKTC sporcularına yeni bir ufuk açtığını dile getirerek,  yeni binanın yapımı için ise devletten bir kuruş katkı almadıklarını, tamamen federasyonun öz kaynakları ile yaptıklarını kaydetti. 

“Aile statüsüne göre çocuk seçseydik dünya ve Türkiye derecelerimiz olmazdı”

Çocuklar arasında ayrım yapıldığı iddialarına karşılık ise Dahlemeroğlu,  “Kesinlikle böyle bir şey söz konusu olamaz. Biz sporcu yetiştiriyoruz, ailelerin statüsüne göre çocuk seçmemiz demek bizim federasyon olarak başarısız olmamız demektir. Aile statüsüne göre çocuk seçerek yarışmalara katılıyor olsaydık, Türkiye ve dünya birinciliklerimiz olmazdı” dedi. 

“Ailelerin yurt dışı masrafları, federasyondan bağımsız ve şahsidir”

Yurt dışı yarışmalarına katılacak çocukların ailelerinin çocuklarının yanında yarışmanın yapılacağı ülkeye gitmeleri, konaklamaları ve giderleri noktasında federasyonun hiçbir müdahalesi olmadığını da dile getiren Dahlemeroğlu, “Biz ailelerin yurtdışı yarışmalarına katılmaları noktasında federasyon olarak hiçbir işbirliği yapmıyoruz. Aileler tamamen kendi özel ve şahsi giderlerini kendileri ayarlayarak, kendilerine uygun yerleri belirleyerek ve ödemelerini yaparak federasyondan bağımsız şekilde çocuklarına destsek amaçlı yurt dışı ziyaretlerine katılabilmektedirler” dedi. 

“Yurt dışı yarışma koşulları yasalar çerçevesinde belirlenmiştir”

Dahlemeroğlu, ailelerin sadece federasyon çatısı altında ve ona bağlı iki spor kulübü altında yurt dışı yarışmalarına katılma şartının ise kendileri tarafından belirlenmiş bir kıstas olmadığını da vurgulayarak, “Bu ibare yasalar çerçevesinde belirlenmiş sınırlarla çizilidir. Bizim inisiyatifimizde olan bir şey olmadığı gibi yasal olarak da sınırları çizilmiştir” şeklinde konuştu. 

“Her yıl faaliyet raporları eksiksiz sunulmaktadır”

Yine iddialara yanıt olarak federasyonun tüm faaliyetlerinin açık, şeffaf ve net olduğunu her yıl faaliyet raporlarının Spor Dairesi’ne sunulduğunu, alınan aidatlara fatura ve makbuzların kesildiğini dile getirdi. 

“Aileler çocukları kendi istedikleri kalıba sokmak istiyor, bu yanlış”

Zaman zaman ailelerin çocuklarının üzerinde kurdukları baskıların da olumsuzlukları ile karşılaştıklarından da anlatan Dahlemeroğlu, “Herkesin çocuğu kendisine göre başarılı ve en iyidir. Ancak zaman zaman aileler kendi kalıplarına ve isteklerine göre çocuklarını zorunlu yönlendirmede bulunabiliyor. Bu aşamada devreye girerek, çocukların hangi alanda yetenekli olup olmadığını ailelere anlatmaya çalışıyoruz. Çocukların ailelerin istediği dallara değil, yetenekli olduğu dallara yönlendirilmeleri gerekmektedir. Çocukları da arada bırakıyorlar” ifadelerini kullandı. 

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum