1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KEDİ - FARE OYUNU SONA ERDİ; TEMEL BULUT'UN ARACI KİLİTLENDİ!
KEDİ - FARE OYUNU SONA ERDİ; TEMEL BULUT'UN ARACI KİLİTLENDİ!

KEDİ - FARE OYUNU SONA ERDİ; TEMEL BULUT'UN ARACI KİLİTLENDİ!

Kedi - Fare oyunu sona erdi; Temel Bulut'un aracı kilitlendi!

A+A-

Hem Türkiye’de hem Kıbrıs’ta birçok konutzede yaratan ve ortadan kaybolan Temel Bulut’un Kıbrıs’ta kullandığı şahsi aracına iki konut zede tarafından ara emri çıkarılmıştı ancak Bulut’un haciz memurundan sakladığı aracı aylarca bulunamamıştı.

Temel Bulut’un haciz memurlarıyla aylarca sürdürdüğü kedi – fare oyununun sonunda, Volkswagen Touareg Jeep marka lüks araç bulundu. Haciz memurlarının el koyduğu araç Doğanköy Muhtarlığı’na çekilerek kilitlendi. Ancak, normal şartlarda haciz getirilen araçlar Muhtarlıklarda açık alanda kilitlenirken, Temel Bulut’un aracının kapalı bir depoda tutulması dikkati çekti.

Yasal sorumluluktan kurtulmak için yeni şirket kurdu!

Temel Bulut’un aracına getirilen haciz dışında, Bulut İnşaat’a ait Çatalköy’de bulunan ve banka tarafından ipotekli mallar da yakında satışa çıkarılacak.

Yaşanan bu süreçte ortadan kaybolan Temel Bulut, İstanbul’da 20 Haziran 2014 tarihinde kurduğu Eviva BLT İnşaat Turizm Sanayi LTD isimli yeni bir şirket ile ortaya çıkmıştı.

Temel Bulut’un, hissedarı olduğu ve 250 bin TL sermaye ile kurulduğu öğrenilen Eviva BLT İnşaat Turizm Sanayi LTD’i karşı karşıya olduğu haciz davalarından ve mağdur ettiği insanlara karşı olan yasal sorumluluğundan kurtulmak için kurduğu belirtiliyor.

İcra tebliğleri geri çevriliyor

Tahtakale Mahallesi Bizim Evler, 4’üncü Etap A10 – İstanbul adresine kayıtlı Eviva BLT İnşaat Turizm Sanayi LTD’e Bulut İnşaat için gönderilen icra tebliğlerinin kabul edilmediği bildirilirken, Kuzey Kıbrıs’ta kesinleşen icra kararları için Temel Bulut’a hiçbir şekilde ulaşılamıyor.

Mağdurların yasal mücadelesi sürüyor

Öte yandan, Bulut İnşaat’ın Evviva Lavinium sitesinde ev sahibi olmak için sözleşme karşılığı konut satın alan ve bunun için para ödeyen ancak sözleşme ile satın almış oldukları konutların hala koçanlarını alamayan ve bu nedenle haklarının gasp edildiğini beyan eden mağdurların yıllardır süren ve sonunda mahkemeye yansıyan hak arayışı da sürüyor.

Yaşadıkları mağduriyetten dolayı isyan noktasına gelen Bulut İnşaat mağdurları, gasp edildiğini iddia ettikleri haklarını almak için yasal süreci başlattı, ancak sürecin ilerlemesi için yaz tatilinin sona ermesi bekleniyor.

Geçtiğimiz aylarda mağdurlar, Temel Bulut ve şirketi Bulut İnşaat Turizm San ve Dış Tic Ltd Şti’nin yanı sıra Girne Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürü’ne de dava dosyalamıştı. Mağdurlar Bulut İnşaat’tan sözleşme ile aldıkları ve kaza tapu dairesine sözleşme kayıtları yapılmış olan evlerin tapu masraflarını da kendilerinden talep edilmesi üzerine ilgili firmaya ödemelerine rağmen 2014 yılı sonunda alınan bir kararla mallarına memerandum kaydedilmesine de isyan ederek ve davalı listesine Girne Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürü’nü de eklemişti.

Kıbrıs Postası

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.