1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KEFALETLE SERBEST BIRAKILDI
KEFALETLE SERBEST BIRAKILDI

KEFALETLE SERBEST BIRAKILDI

Polisin “dur” ihtarına uymayarak kaçtığı iddia edilen, ardından polise giderek teslim olan zanlının hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı

A+A-

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, 29 Haziran 2013 tarihinde Girne-Alsancak Çevre Yolu üzerindeki dağlık arazide gerçekleştirdiği operasyonda olay yerinde bulunan ve polisin “dur” ihtarına uymayarak kaçtığı iddia edilen, ardından polise giderek teslim olan D.D. isimli zanlının hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Mahkeme, zanlının teminat şartlarını yerine getirmesi şartıyla davaları görülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen teminat duruşmasında Savcı Özlem Tümer, polis memuru Barış Duman’ı tanık olarak dinletti. Barış Duman, polisin uyuşturucu operasyonu yaptığı bir sırada söz konusu zanlının bölgede bulunduğunu ve şüpheli olarak görülmesinden dolayı sorgulanmak istendiğini ancak zanlının olay yerinden kaçtığını dile getirdi. 

Polis memuru Duman, zanlının görüldüğü yerde içerilerinde sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde kalıntıları olduğuna inanılan alt kısımları kesik 4 adet beyaz renk paket, yaklaşık 2 gram ağırlığında hintkeneviri ve yaklaşık 2 gram ağırlığında sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu anlattı.

Duman, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek, ileride yargılanacağı davalarında hazır olmasının sağlanması için teminata bağlanmasını istedi.

Savcı Özlem Tümer, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanıp, seyahat belgelerine el konulması, 2 bin TL nakit para yatırılması ve bir kişinin 20 bin TL kefalet senedi imzalaması şartıyla davaları görülünceye kadar serbest bırakılmasını istedi.

Zanlının avukatı Mustafa Şener’in teminat şartlarına itiraz etmemesinin ardından Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, zanlının talep edilen teminat şartlarını yerine getirmesi şartıyla serbest bırakılmasına emir verdi.

(KIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.