1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURAN YAPIMIZLA HAZIR OLMALIYIZ”
''KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURAN YAPIMIZLA HAZIR OLMALIYIZ”

''KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURAN YAPIMIZLA HAZIR OLMALIYIZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, çözüm sürecinde Kıbrıs Türkü’nün kendi kurumları ve kendi ayakları üzerinde duran yapısı ile hazır olması;

A+A-

SİBER: “ÇÖZÜM SÜRECİNDE KENDİ KURUMLARIMIZLA KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURAN YAPIMIZLA HAZIR OLMALIYIZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, çözüm sürecinde Kıbrıs Türkü’nün kendi kurumları ve kendi ayakları üzerinde duran yapısı ile hazır olması gerektiğini belirterek, “Çözüm sürecinde kurumların güçlü olması çözüme katkı sağlarken çözümden sonra da Kıbrıs Türkü’nü kendi devletinde güçlü kılar” dedi.

Meclis Başkanı Sibel Siber, bu sabah, Arsen Angı başkanlığındaki Genç İşadamları Derneği heyetini Meclis Şeref Salonu’nda kabul etti.

ANGI

Genç İşadamları Derneği Başkanı Arsen Angı, Geçici hükümet döneminde de Sibel Siber’i ziyaret ettiklerini hatırlatarak, Meclis Başkanı olarak da Siber’e geç bir nezaket ziyaretinde bulunduklarını söyledi.

Meclis Başkanı Siber’in dış temaslarını yakından takip ettiklerini ifade eden Angı, ABD’nin bir internet sitesinin Siber’i Avrupa’daki 8 kadın lider arasında göstermesinden de gurur duyduklarını kaydetti.

Dünyanın genelde Kıbrıs’a ve özelde de Kuzey’e ilgisinin arttığını belirten Angı, Müzakere sürecinin hızlanacağı ve bir sonuca ulaşılmaya çalışılacağının görülmekte olduğunu ifade etti.

“Bu bağlamda biz Genç İşadamları Derneği olarak çeşitli temaslarda bulunarak altyapı oluşturmaya çalışıyoruz” diyen Angı, dün adaya gelen TC Genç İşadamları Konfederasyonu Başkanı Erkan Güral ile bu konuları konuştuklarını söyledi.

Angı, “Olası bir çözümde Kıbrıslı Türk İş insanlarının Kıbrıs’ın genelindeki ekonomi içerisinde yer alacağı düzeyi konumlandırmak bizlere düşüyor. Çünkü TC ile yapılacak ekonomik ilişkilerde Kıbrıslı Türklerin rolü büyük önem taşıyor. Ve biz bunların altyapılarını şimdiden hazırlamak zorundayız. Aksi taktirde özelde Kıbrıs Türk iş insanları genelde de Kıbrıs Türk toplumu ekonomik  varlığını sürdüremez ve hayatta kalamaz. Birçok kesimin bahsettiği yok oluş o zaman gerçekleşir” dedi.

Angı, dernek olarak, süreç içerisinde Meclis Başkanı Siber’den destek talep edebileceklerini de söyledi.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, müzakerelerin sürdüğünü, bunun topluma umut ve heyecan verdiğini belirterek, “Şu gerçeğin altını da çizmek gerekir ki çözüm sürecinde kendi kurumlarımızla kendi ayakları üzerinde duran yapımızla hazır olmalıyız” dedi.

Çözüm sürecinde kurumların güçlü olmasının çözüme katkı sağlarken çözümden sonra da Kıbrıs Türkünü kendi devletinde güçlü kılacağını vurgulayan Sibel Siber, şöyle devam etti:

“Güçlü kurumlar olması için İran’daki ziyaretimizde bizimle ilişki kurulmasını talep ettik. 10’a yakın meclis başkanı ile görüştük ve hepsine aynı vurguyu yaptık. ‘Şu anda görüşmeler var. 18 aydan sonra başladı. İki lider ortak metin imzaladı. Çözüme ve barışa toplum kısa sürede ulaşmayı arzu ediyor. Ama bu görüşmeler iki toplum arasında yapılıyor ve kurulacak devlet iki toplumlu olacak. O zaman diğer  toplum biziz; bizim var olduğumuzu görün. Bizimle ilişkiye giriniz ve girdiğiniz ilişki, kurumlarımızın statüsünün yükselmesi bizi hem daha güçlü kılar, hem de Güney’i bizimle ilişkiye girmek ve ortak devlet kurmakta motive eder’ şeklinde talebimiz oldu.”

Temaslarında KKTC’nin eğitim adası olma yolunda ilerlediğini, turizm açısından da dünyanın en güzel yerlerinden biri ve tarihi kültürel yerlere sahip olunduğuna dikkat çektiklerini ifade eden Siber KKTC ile ticaret yapılmasını, temas kurulmasını, karşılıklı görüşmeler yapılmasını istediklerini söyledi.

Parlamentolar arası ziyaretler yapılmasını ve KKTC ile ilgili yayınlar gösterilmesini de talep ettiklerini vurgulayan Siber, “Bunlar için de bize büyük görevler düşüyor. İş insanlarıyla turizmcilerle bakanlıklarla ortak çalışmalar yaparak ülkemizi daha iyi anlatma yollarını bulmalıyız. Siz kendinizi anlatmaz, anlatmakta yetersiz kalırsanız kimse sizi anlamaz” dedi.

Ortak hedefin ayakları üstünde duran yapı, yaşam kalitesi yüksek insanlar, geleceğe umutla bakan bir gençlik olduğunu ve bunun hep birlikte çalışarak yapılması gerektiğini vurgulayan Siber, “Biz edindiğimiz izlenimler ve üstümüze düşenlerin ne olduğunu yazıp hepinizle temas ederek, muhtemel parlamentolar arası ziyaretlere sizleri de katarak neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz” ifadesini kullandı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.