1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KENDİMİZİ ALDATMAYALIM”
“KENDİMİZİ ALDATMAYALIM”

“KENDİMİZİ ALDATMAYALIM”

Üç siyasal partiye birden üye olan insanlar var. Hatta...

A+A-

 

CTP Milletvekili Çağlar, ülkede fikir üreten siyasete ihtiyaç olduğunu söyledi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Mehmet Çağlar, gündemde yaşanılan gelişmeleri değerlendirdi. Ülkedeki sorunların çözümünde fikir üreten siyasetin yattığını belirten Çağlar, önemli özeleştirilerde de bulundu. Toplumların sorunlarını çözebilecek ve toplumları ileriye taşıyacak olan noktanın fikir üreten siyasetler olduğunu söyleyen Çağlar, bu bağlamda “sol ideolojiler ölüyor mu” sorusuna da yanıt verdi. Çağlar, “İdeoloji bir felsefedir ve ölmez. Yıllar önce yaşayan filozofların görüşleri günümüze tam uyarlanmasa da ideolojileri, felsefeleri ölmez “ dedi.

SOL PARTİLERİN ÖNCELİĞİ

Hükümet olmanın sol partilerin birincil önceliği ve hedefi olmadığını da belirten Çağlar, bu noktada koalisyon hükümetlerinin de programlarına sadık kalmaları halinde sorunlara çözüm getireceğini vurguladı. Çağlar, bu noktada partisine de eleştiriler getirerek, ülkede acilen değişmesi gereken bir seçim ve siyasi partiler yasası olduğunu söyledi. Ülkede yıllarca bir ganimet ve yağma düzeni oluşturulduğunu da belirten Çağlar, denizin artık bittiğini belirtti.

“EZBER BOZACAK FİKİRLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Çağlar, sözlerine şöyle devam etti; “Türk halkı ezber bozacak fikirlere ihtiyacı olacak noktadadır. Siyasetin tümünden bahsediyorum. Bu siyasetten başka şekilde olmaz. Demokrasilerde fikir üretemiyorsanız diktatörlüktür ya da demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerde yine diktatörlük özellikleriyle ülkenin yönetimidir. Bu da toplumun, halkın görüşleri alınarak katılımcılığı olmayan noktalardır. Bu siyaset olgusunun sistemin parçası olduğunu görmemiz gerekiyor.

“SOLUN ÇIKMAZLARI”

Türkiye’de de burada da yaşadığımız ve solun çıkmazlarda olmasının en önemli özelliklerinden birisi de budur. Yeni dünyayı yorumlayabilmektir. Yeni sol dediğimiz noktanın emekten ve toplumsallıktan yana olan politikalarını hiçbir kaygı olmadan ortaya koyabilecek politikaları yeniden üretebilmektir.

“ÜÇ PARTİYE ÜYE OLANLAR VAR”

Üç siyasal partiye birden üye olan insanlar var. Hatta delege olanlar var. Bu sistemin tükendiğini görmemek için bakmamak gerekiyor. Bunların halka tüm siyasal partilerin söz verdiği şekliyle komite de kuruldu. Meclis içtüzüğünde ilerlemeler kaydedildi. Çeşitli nedenlerle topluma aktarılamamış da olabilir. Çeşitli nedenlerle anayasaya hayır denildi. Seçim ve halk oylaması yasası, bugün orada da o popülizme yenik düşmemek adına kontrol noktalarını iyi tespit ederek tek seçim noktasına bütün siyasal partiler halka konuşarak geldiler.

“KENDİMİZİ ALDATMAYALIM”
Sizin elinizde tavuk yumurtası varsa ve bunu gider bir kartalın güçlü yanına koyarsanız. Bu tavuk yumurtasını kartalın altında kuluçkaya yatırdığınız için bu yumurta kartal olarak mı çıkar? O yumurtanın içinde kartal mı çıkar? Aldatmayacağız kendimizi. Tavuktan kartal olmasını bekleyemeyiz. Gerçekten kartal yumurtasının kartalın altına, tavuk yumurtasının da tavuğun altına girmesine ihtiyacımız var.”

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.