1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "KEŞKE VURAN BEN OLSAYDIM"
"KEŞKE VURAN BEN OLSAYDIM"

"KEŞKE VURAN BEN OLSAYDIM"

"Keşke vuran ben olsaydım"

A+A-

KKTC'nin eski bakanlarından Kenan Akın bugün Ada TV'de katıldığı programda ses getirecek açıklamalarda bulundu.

KKTC'nin eski tarım bakanlarından olan Kenan Akın sabah saatlerinde Gözde Bekir'in sunuculuğunu yaptığı Günaydın Ada'ya konuk oldu.

Gündem Kıbrıs'ın haberine göre, Mecliste son günlerde yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kenan Akın, "Bugün böyle bir Meclis'te olmadığım için çok mutluyum" şeklinde konuşurken Zorlu Töre'ye yapılan protesto için de "Sayın Töre'yi protesto eden zavallı vekil eğer o Türk askeri olmasaydı vekil olacak Meclis bulamayacaktı" yorumunda bulundu.

AKIN: "SOLOMOS'U VURAN KEŞKE BEN OLAYDIM"

Bir soru üzerine 1996 yılında Derinya'da yaşanan sınır olayları hakkında da konuşan Kenan Akın, olayın gerçekleşmesinin ardından 1 hafta sonra bakan olunca hakkında İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkarıldığını doğrularken, "Böyle bir suçla suçlanmaktan utanmıyorum" dedi.

Bayrak direğine tırmanan Solomos Solomou'nun vurulması konusunda suçu olmadığı söyleyen Kenan Akın, "Suçum yoktu. Vuran ben değildim. Fakat böyle bir suçla suçlanmaktansa keşke Solomos'u vuran ben olsaydım. Yine de böyle bir suçla suçlanmaktan utanmıyorum" şeklinde konuştu. Kenan Akın, bugün aynı bir şekilde bir girişim yapılmasına da "Aynı şeyin olmasına hiç tereddüt etmeden bayrağımızı indirmeye çalışanı vurur, indiririm" yorumda bulunması dikkat çekti.

"KANYAĞI BEN BULURUM"

Kenan Akın, geçtiğimiz günlerde Türkiye basınına yansıyan KKTC'nin Türkiye'den tarım alanındaki sıkıntıları için kaynak yardımı istediği haberlerine ise, "Sayın Bakan Şahali desin "Sayın Akın bize kaynak bulun" 1 haftada kaynak bulurum." dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.