1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KEYFİ DAVRANIŞI KABUL EDEMEYİZ
KEYFİ DAVRANIŞI KABUL EDEMEYİZ

KEYFİ DAVRANIŞI KABUL EDEMEYİZ

Keyfi davranışı kabul edemeyiz

A+A-

Gönyeli’den geçecek çevre yolunun güzergahının bir gecede değiştirilerek hiç haber verilmeden kendi arazilerinden geçtiğini söyleyen vatandaşlar eylem yaptı, hükümeti eleştirdi

Lefkoşa-Güzelyurt Anayolu’nu Gönyeli’nin içinden geçerek Lefkoşa-Girne Anayolu’na başlayacak çevre yolunun güzergahında ani bir değişiklik yapılarak arazilerinin ellerinden alınmak istendiğini söyleyen bir grup vatandaş dün eylem yaptı. Vatandaşlar böylesine keyfi bir davranışı kabul edemeyeceklerini söyledi.
Hiçbir resmi tebligat yapılmadan ve itiraz süresi tanınmadan iş aletlerinin önceki gece arazilerine girdiğini belirten vatandaşlar, çalışmaları yürüten firmanın hiçbir belge göstermediğini, sorumlu müsteşarın ise sorularını yanıtsız bıraktığını savundu.
Ara emri alma haklarının ellerinden alındığını belirten vatandaşlar, çalışmaların gece geç saatte yapılmasının usulsüzlük olduğuna işaret ettiğini de dile getirdi.
Konuyla ilgili KIBRIS Gazetesi’ne açıklama yapan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, “Bu yol sanıldığı gibi, hiçbir konutun ve bahçenin içerisinden geçmeyecek. Vatandaşı en az mağdur edebileceğimiz şekilde çalışmaları sürdürüyoruz” diyerek vatandaşların endişelenmesini söyledi. Kaşif, söz konusu kararın kendilerinden önceki hükümet tarafından alındığını da iddia etti.
Arazilerinin keyfi bir davranışla ellerinden alınmak istendiği gerekçesiyle dün eylem yapan vatandaşlar da KIBRIS’a içlerini döktü ve “keyfi davranışı kabul edemeyiz” diyerek şunları söyledi:

Eyyubi: Atalarımızın toprağı
   Ellerinden alınmak istenen topraklarının dedelerinden ve atalarından kendilerine miras kaldığını belirten Nilay Eyyubi, tüm başa gelen hükümetlerin arazileri üzerinde oyunlar oynayıp farklı projeler ortaya çıkardığını söyledi.

Öksüzoğulları: Tam ortasından geçecek
   On bir dönüme yakın aile arazisi olduğunu söyleyen Mustafa Öksüzoğulları, kendisine projeyle ilgili hiçbir bilgi verilmediğini kaydetti.
Aracıyla seyrederken iş aletlerinin arazisine girdiğini görerek konudan haberdar olduğunu belirten Öksüzoğulları, arazileri için mücadele ederek ellerinden almalarına müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Damdelen: İtiraz hakkı tanınmadı
   Arazilerinin oldubittiye getirilerek ellerinden alınmaya çalışıldığını ifade eden Hilmi Damdelen, hiçbir resmi bildirim yapılmadan ve 75 günlük itiraz hakkı süresi tanınmadan çalışmaların bir gece vakti başladığını vurguladı.

Kırmızı: Aletlerin önüne geçtik
   İş aletlerinin önceki gece hiçbir bilgi verilmeden çalışmaya başladığını söyleyen Burhan Kırmızı, aletlerin önüne geçerek yapılan usulsüz çalışmayı engellediklerini kaydetti.
Hiçbir resmi yazının ellerine geçmediğini kaydeden Kırmızı, haklarını aramaya devam edeceklerini söyledi.

Hacıoğulları: Müsteşardan cevap alamadım
   Hiç kimseye tebligat yapılmadan çalışmalara başlandığını belirten Mehmet Hacıoğulları, yolun güzergahının aniden neden değiştirildiğine dair hiçbir bilgi alamadıklarını söyledi.
İlgili müsteşarı arayarak bilgi istediğini, ancak bir sonuç alamadığını dile getiren Hacıoğulları, çalışmaları yürüten firma yetkililerinin ise ihaleyle ilgili hiçbir resmi belge göstermediklerini belirtti.
Hacıoğulları, yargıya başvurarak hak arayacaklarını ve hatta gerekirse ilgili firmayı dava edebileceklerini söyledi.

KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.