1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS KONUSUNDA AKP'YE TEPKİ
KIBRIS KONUSUNDA AKP'YE TEPKİ

KIBRIS KONUSUNDA AKP'YE TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Kıbrıs davamız Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oyuncağı ve Sayın Davutoğlu'nun can simidi değildir" değerlendirmesinde bulundu

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Kıbrıs davamız Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oyuncağı ve Sayın Davutoğlu'nun can simidi değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Loğoğlu, yazılı bir açıklama yaparak, Hükümetin Kıbrıs politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun son açıklamalarının, önümüzdeki dönemde Kıbrıs sürecinde önemli gelişmelerin yaşanacağına işaret ettiğini belirten Loğoğlu, "Uzun süredir konuyu gündemin alt sıralarında tutan AKP iktidarının şimdi Kıbrıs meselesini ön plana çıkarması rastlantı değildir" ifadesini kullandı.

Kıbrıs Türk halkının temel hak ve özgürlükleri açısından çözümden bahsedilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu vurgulayan Loğoğlu, CHP'nin Kıbrıs meselesinin, adadaki iki halkın eşitliğine dayalı, adil ve kalıcı bir çözüme kavuşturulmasını her zaman desteklediğini bildirdi.

CHP'nin konuya ilişkin temas ve müzakerelerde Rum tarafının iyi niyet ifadelerinin somut adımlarla desteklenmediği sürece bir anlam taşımadığını da değerlendirdiklerini ifade eden Loğoğlu, Davutoğlu'nun ifadelerinin ise kulağa hoş gelse de güven verici olmadığını savundu.

Parti olarak "Türk tarafının çok dikkatli davranması ve karşı tarafın iyi niyet gösterileriyle yetinmemesi gerektiği" görüşünde olduklarını bildiren Loğoğlu, şunları kaydetti:

"Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum temsilcilerinin çapraz Atina ve Ankara ziyaretleriyle aşılacak psikolojik eşiğin  KKTC tarafına sağlayacağı yarar belli değildir. Yunanistan ve Rum kesimi KKTC'yi tanımama noktasındaki tutumlarını rahatlıkla koruyabilecekken, Rum kesimiyle doğrudan teması kabul eden Türkiye, özellikle AB ve ABD'nin, hava ve deniz limanlarının Rumlara açılması talebinden başlayarak, yeni baskılarına maruz kalabileceği açıktır. Önerinin Rum tarafından gelmiş olması ve Sayın Davutoğlu'nun konuya ilişkin olarak değindiği ayrıntılara Rum kesimince teyit edilmemiş bulunması bu konudaki endişelerimizi güçlendirmektedir. Ekonomileri sıkıntıda olan Yunanistan ve Rum kesimi böyle bir açılımla kazanım sağlayacaklarını değerlendirmiş olmalılar ki Türk tarafına böyle bir öneride bulunmuşlardır. Her cephede başarısızlığa uğrayan Sayın Davutoğlu'nun şansını bu sefer de 'güçlü siyasi irade' aldatmacasıyla Kıbrıs'ta denemek isteyeceği anlaşılmaktadır. Ancak Türkiye bugün yalnızdır ve Kıbrıs konusunda destek bulacağı pek çevre kalmadığı gibi Akdeniz'deki etkinliğini de Sayın Davutoğlu'nun politikaları nedeniyle yitirmiştir. Koşullar Türk tarafının lehine değildir. Sırf siyasi puan kazanmak için verilecek tavizlerle varılacak bir çözümü ise Türk tarafı benimsemeyecektir. Kıbrıs davamız Adalet ve Kalkınma Partisinin oyuncağı ve Sayın Davutoğlu'nun can simidi değildir."

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.