1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS LİMANLARINI KULLANIYORLAR
KIBRIS LİMANLARINI KULLANIYORLAR

KIBRIS LİMANLARINI KULLANIYORLAR

Dünya dengelerinde büyük değişim: Rusya ve Çin gemilerinin Akdeniz tatbikatları başladı

A+A-

Rusya Deniz Kuvvetlerine bağlı ağır nükleer kruvazörü Pyotr Velikiy ile Çin’in sahil güvenlik gemisi Yançen’in katılımıyla gerçekleşen tatbikat, Rusya Savunma Bakanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, bugün başladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor: “Tatbikat sürat teknelerinin yer aldığı gemilerin buluşması ve irtibat subayları takasıyla başladı. Daha sonra ekipler Rusya ve Çin komutanlarının ayrı ayrı yürütecekleri ortak manevra ve operasyon yönetimine geçtiler”. Basın Bürosu ayrıca, tatbikat sırasında Çin’in talebi üzerine Rusyalı denizcilerin sis perdesi oluşturacakları bildirildi. Tatbikat sırasında gemi helikopterleri de eğitim gerçekleştirecek. Rusya helikopteri Çin gemisine, Çin helikopteri ise Rusya gemisine iniş yapacak.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada şu bilgiler aktarılıyor: “Taraflar ayrıca hava savunma tatbikatı gerçekleştirecekler. Bu tatbikatın özelliği ise gerçek hedeflerin gemi helikopterleri tarafından temsil edilecek olmasıdır. Filoların böylesi bir işbirliği ilk kez gerçekleşiyor. Tarafların tatbikat amacını Doğu Akdeniz’deki harekâtlarda Rusya ve Çin savaş gemileri arasındaki uyumun artırılması oluşturuyor”.

Rusya ve Çin savaş gemileri arasındaki işbirliği ilk kez 7 Ocak tarihinde Suriye kimyasal silahlarının Akdeniz’de taşınması sırasında başlatıldı.

Rus savaş gemileri Suriye'den sonra Doğu Akdeniz'de Güney Kıbrıs'taki limanların kullanılması yönünde Rum Yönetimi ile anlaşma yapmıştı.Rum Yönetimi ayrıca Rus savaş uçaklarınında üslerini kullanmasına yeşil ışık yakmıştı.

AB HABER

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.