1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS SENDİKALAR FORMU YENİDEN AKTİF HALE GETİRİLİYOR
KIBRIS SENDİKALAR FORMU YENİDEN AKTİF HALE GETİRİLİYOR

KIBRIS SENDİKALAR FORMU YENİDEN AKTİF HALE GETİRİLİYOR

Kıbrıslı Türk ve Rum sendikalardan oluşan Kıbrıs Sendikalar Formu (KSF) yeniden aktif hale getiriliyor.

A+A-

Kıbrıslı Türk ve Rum sendikalardan oluşan Kıbrıs Sendikalar Formu (KSF) yeniden aktif hale getiriliyor.

Bugün Güney Kıbrıs’ta PASYDY ofislerinde bir araya gelen; PASYDY, SEK, PEO, KTAMS ve DEV-İŞ’ten oluşan KSF’nin Daimi Komitesi, KSF’yi yeniden aktif hale getirme yönünde çalışma başlattı.

Örgütler adına açıklama yapan Ahmet Kaptan, PASYDY, SEK, PEO, KTAMS, TÜRK-SEN ve DEV-İŞ’den oluşan KSF’nin Daimi Komitesinin bugün bir araya geldiği PASYDY ofislerinde Kıbrslı Türk ve Rum sendikalardan oluşan KSF’yi yeniden aktif hale getirmek için çalışma başlattığını bildirdi.

“Türkiye’de meydana gelen Soma felaketinde hayatını kaybeden emekçilere Allahtan rahmet diler, Türkiye işçi sınıfının acılarını paylaşırız” da diyen Kaptan, Daimi Komite’nin yaptığı toplantıda aldığı kararları şöyle açıkladı:

“Daimi Komite, Kıbrıs Sendikal Hareketin emekçilerin ve genel olarak bütün Kıbrıslıların karşı karşıya kaldıkları problemlere uygun çözümler bulma çabaları noktasında olumlu rol oynama ve pasif kalmayacağına dair inancı tazelemiştir. Kıbrıs Sendikal Hareket, üye ve tüm Kıbrıslıların çıkarlarını sağlamak için işbirliğine devam etme ve güçlendirmeye dair kararlılığını yineler. Sendikal Hareket Kıbrıs sorununa çözüm bulunması, ülke ve insanların yeniden birleşmesi birincil öncelik ve ivedi bir gereksinimdir. Ayrıca ilgili BM karalarında ve Doruk Anlaşmalarında belirtildiği gibi; iki toplumun siyasal eşitliğine dayalı, tek egemenliği, tek vatandaşlığı ve bir uluslararası kimliği olan ve Avrupa ilke ve değerlerine dayanıp tüm vatandaşları için evrensel insan haklarının eksiksiz şekilde uygulanmasını sağlayacak  iki toplumlu, iki bölgeli federasyona olan bağlılıklarını yineler. Koordinasyon komitesi, emekçilerin ve genel tüm Kıbrıs insanının karşı karşıya olduğu ekonomik problemlerle ilgili Sendikal Hareketin güçlü endişelerini ifade ederken, Kıbrıs sorunun erken ve doğru çözümünün, bu problemlerin daha hızlı çözülmesine katkı sağlayacağı ve emekçi ve tüm  Kıbrıslılara refah getireceğine inanç belirtir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.