1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS SORUNU İÇİN RUSYA’YA GİDİYOR
KIBRIS SORUNU İÇİN RUSYA’YA GİDİYOR

KIBRIS SORUNU İÇİN RUSYA’YA GİDİYOR

Kıbrıs sorununu ele almak üzere Rusya’ya gideceğini ve

A+A-

 

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, Kıbrıs sorununu ele almak üzere Rusya’ya gideceğini ve Rusya Dışişleri Bakanı Müsteşarı ve Rusya iktidar partisiyle temaslarda bulunacağını açıkladı.

Politis gazetesi, Papadopulos’un dün DİKO Yürütme Kurulu toplantısında, Kıbrıs sorununa ilişkin Rum Ulusal Konsey’inde yapılan bilgilendirmeyi aktardığını ve müzakere sürecinin çıkmazla sonuçlanacağı görüşünü dile getirdiğini yazdı.

Habere göre Papadopulos, müzakere sürecinin çıkmazdan kurtulması amacıyla hazırlayacağı önerileri bir sonraki parti toplantısında sunacağın da belirtirken bu önerilere örnek olarak, Kıbrıs Türk tarafının müzakere etmekten kaçındığını iddia ettiği, mülkiyet ve toprak konularının müzakere gruplarına aktarılması önerisini sundu.

Papadopulos ayrıca, Kıbrıs sorununu ele almak amacıyla Rusya’ya ziyaret gerçekleştirme niyetinde olduğunu da ifade ederek ziyareti çerçevesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Birleşik Rusya” partisi yetkililerinin yanı sıra Rus Dışişleri Bakanlığı Müsteşarıyla da görüşeceğini belirtti.

Gazete, Papadopulos’un Rusya ziyaretinin hangi tarihlerde gerçekleşeceğine dair herhangi bir bilgiye yer vermezken, geçtiğimiz günlerde DİKO’dan yapılan açıklamada Rum hükümetine, Kıbrıs sorununu tek boyuta indirgediği suçlamasında bulunularak, BM Güvenlik Konseyi’nin diğer daimi üyelerini de sürece dahil etmesi çağrısında bulunulduğunu hatırlattı.

Fileleftheros gazetesi ise, Papadopulos’un Rusya ziyaretinin önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini yazdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.