1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TARİHİNDE BİR İLK
KIBRIS TARİHİNDE BİR İLK

KIBRIS TARİHİNDE BİR İLK

Mavroyannis Ankara’da, Osman Ertuğ Atina’da.

A+A-

Kıbrıs müzakereleri tarihinde bir ilk gerçekleşiyor ve iki tarafın üst düzey temsilcileri Yunanistan’la Türkiye başkentlerine, resmi temas yapmaya gidiyor.

22-23 Ekim telaffuz edildi… Cumhurbaşkanlığına yakın bir kaynak, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Özel Temsilcisi Osman Ertuğ ile Kıbrıslı Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis kesin olmamakla birlikte 22 veya 23 Ekim tarihinde Ankara ve Atina’yı karşılıklı ziyaret etmesinin beklendiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Özel Temsilcisi Osman Ertuğ ile Kıbrıslı Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in Atina ve Ankara’ya yapacakları karşılıklı ziyaretlerin gelen hafta gerçekleşmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığına yakın bir kaynak, ziyaretler ile ilgili söz konusu tarihin henüz kesinleşmediğini ancak ziyaretin 22 veya 23 Ekim’de gerçekleşmesi üzerinde görüş olduğunu anlattı. Aynı kaynak, “Her iki temsilcinin ziyareti eşitlik temelinde gerçekleşecek. Türk ve Yunan dışişleri bakanlıklarının müsteşar yardımcıları ile görüşecekler” dedi.

Kıbrıs sorununun çözüm sürecinde bir ilk olacak olan bu ziyaretler, özellikle Kıbrıs Rum liderliği tarafından oldukça önemli olarak adlandırılıyor.

Geçtiğimiz gün KIBRIS Gazetesi’ne konuşan Mavroyannis, Ankara ziyaretini dört gözle beklediğini söylemiş, bu ziyaretin Ankara’daki muhataplarını kişisel düzeyde tanıması ve tarafların birbirlerine görüşlerini aktarması açısından önemli olduğunu söylemiş “Türkiye ile her konuda paralel olmalıyız” demişti.

“Müzakerelerin dışında bir şey bekliyorlarsa yanılıyorlar”

Ancak KIBRIS’a konuşan kaynak, Kıbrıs Rum tarafının sorun ile ilgili muhatabının Kıbrıslı Türkler olduğunu, Türkiye ile yapılan temaslarda müzakerelerin dışında herhangi bir şey elde etmeyi beklemeleri durumunda hayal kırıklığına uğrayacaklarını anlattı.

Diğer yandan Kıbrıs Rum basını, Özel Temsilci Osman Ertuğ’un Atina ziyareti sırasında Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nda Kıbrıs sorunu konuları danışmanlığını yapan Fahri Büyükelçi Dimitris Karataidi görüşeceğini iddia etmişti. Ancak, Kıbrıslı Türk kaynaklar bu durumu kesin bir dille yalanladı.

Geçtiğimiz ay sonu BM Genel Kurulu’nun 68. Dönem Çalışmaları sırasında Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Yunan meslektaşı Evangelos Venizelos, Ertuğ ve Mavroyannis’in karşılıklı olarak Ankara ve Atina’yı ziyaret etmeleri üzerinde anlaşmışlardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.