1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ BAŞKANI BORA’DAN AÇIKLAMA
KIBRIS TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ BAŞKANI BORA’DAN AÇIKLAMA

KIBRIS TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ BAŞKANI BORA’DAN AÇIKLAMA

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, Kıbrıs Türk halkının Ada’daki varlığını simgeleyen Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF)...

A+A-

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, Kıbrıs Türk halkının Ada’daki varlığını simgeleyen Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF), Çiftçiler Birliği, kooperatif kuruluşları, belediyeler, Ticaret Odası ve buna benzer kuruluşlardan vazgeçilmesinin söz konusu olmaması gerektiğini kaydetti.

Bora yaptığı yazılı açıklamada, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun “Rumlarla birlikte sürdürdüğü ortak çalışmalarda UEFA veya FİFA’ya ayrı bir halk ve devlet olarak üye olmanın imkânını ortadan kaldırdığını” iddia etti.

Bora, “spor kulüpleri yöneticileri ve sporcuların, öğretmenlerle birlikte Makarios’un Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlama çabaları karşısında Dr. Küçük’ün önderliğinde ayağa kalkan, TMT’ye ilk bağlanan direnişçiler arasında olduklarını” kaydetti.

O günlerde Rumların Lefkoşa’da stadyuma “Türkler ve köpekler giremez” yaftasını astıklarını anımsatan Bora, Kıbrıs Türk halkının Ada’daki varlığını simgeleyen KTFF, Çiftçiler Birliği, kooperatif kuruluşları, belediyeler, Ticaret Odası ve buna benzer kuruluşlardan vazgeçilmesinin söz konusu olmaması gerektiğini belirtti.

“Sertoğlu’nun, tüm bu gerçekleri göz ardı ederek KTFF’yi KOP ‘a bağlaması asla kabul edilemez” diyen Bora açıklamasında, Sertoğlu’nun Lefkoşa Türk Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu da hatırlattı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.