1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRK GAZETECİLER CEMİYETİ, “BRTK ÇALIŞANLARININ HAKLARINA YÖNELİK ADIMLARI” KINADI
KIBRIS TÜRK GAZETECİLER CEMİYETİ, “BRTK ÇALIŞANLARININ HAKLARINA YÖNELİK ADIMLARI” KINADI

KIBRIS TÜRK GAZETECİLER CEMİYETİ, “BRTK ÇALIŞANLARININ HAKLARINA YÖNELİK ADIMLARI” KINADI

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti, “BRTK çalışanlarının haklarına yönelik adımlar” olduğunu savunarak bunu kınadı.

A+A-

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti, “BRTK çalışanlarının haklarına yönelik adımlar” olduğunu savunarak bunu kınadı.

Cemiyet’ten yapılan açıklamada, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda çalışan haberci, programcı, kameraman tüm emekçilerin haklarının geriye götürüleceği, işlerini kaybedeceği endişesi içinde olduklarına dikkat çekildi ve buna dur diyemeyen tüm yöneticilerle hükümetin hata içinde oldukları ileri sürüldü.

Açıklamada şunlar vurgulandı:

“Kurumu’nda yetkili sendika konumunda bulunan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası’nın  (BAY-SEN) da vurguladığı üzere bir süredir BRTK’da yaşan sıkıntılar endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Dileriz bunun altında çalışanları mağdur edecek, işsiz bırakacak sinsi bir plan yoktur.

Devlet ve gelmiş geçmiş bütün hükümetler, Anavatan Türkiye hükümetleri ile birlikte belirli bir hedefle Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nu bugünkü noktaya getirmişlerdir. Sevap da günah da onlarındır. Bugün başka bir karar verilerek Kurum başka bir noktaya taşınacaksa bu çalışanların her gün huzursuz ve mutsuz edilmesi, mağduriyeti ile olamaz. Bu yola başvurmak Kıbrıs Türk halkının bağrına yeni bir hançer saplamak, giderilmesi zor yeni yaralar açmaktır.

BRTK Müdürü, Yönetim Kurulu ve Hükümet BRTK ile ilgili bir plan varsa bunu herkesle paylaşmalıdır. Yoksa, ki hükümet öyle diyor yapılanların manası nedir? Bir idari hata mı, yoksa bir saldırı mı söz konusudur? Neden BRTK Bütçesi hala Cumhuriyet Meclisi’nde yasalaşmadı?  Neden KKTC’deki tüm geçiciler kadrolanırken BRTK çalışanlarının istedikleri, tüm partilerin ‘ hayır olmaz’ demedikleri BRTK Yasası yenilenmiyor? Neden çalışanları bir nebze olsun rahatlatacak toplu sözleşme imzalanmıyor? Neden ek ödenekler yasa dışı olarak kesildi? Neden Devlet’ten emekli olanlar iki ay içinde alırken yasaların kesin hükümüne ve mahkemenin gecikme olursa faiz ödeneceği kararına rağmen kurumdan emekli olanlar hala ikramiyelerini alamıyor? Neden kimi çalışanlar durduruluyor?”

Kurum müdürüne yönelik eleştiriler getirilen açıklamada, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu çalışanlarının haklarının korunması mücadelesinde yalnız olmadığını savundu.

Açıklamada şöyle denildi: “Hükümet bir an önce çalışanların hakları ile oynamaktan vazgeçmeli, toplu sözleşmenin imzalanması için gereken desteği vermelidir. Kurum Müdürü ile yönetim kurulu pasif ve edilgen davranmak yerine kurumdan, çalışanlardan yana tavır almalı, yapamıyorlarsa görevlerinden affını istemelidir. Ama eğer, Müdür ve Yönetim Kurulu’nda bir kusur varsa derhal onlar görevden alınmalıdır”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.