1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIBRIS TÜRK HALKI EGEMEN BİR HALKTIR”
“KIBRIS TÜRK HALKI EGEMEN BİR HALKTIR”

“KIBRIS TÜRK HALKI EGEMEN BİR HALKTIR”

“KIBRIS TÜRK HALKI EGEMEN BİR HALKTIR”

A+A-

Yurt Dışında Yaşayan Kıbrıslı Türkler Birliği (Association of Turkish Cypriots Abroad – ATCA) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı ikinci ölüm yıl dönümünde rahmet ve saygıyla andı.
 
ATCA KKTC Temsilcisi Kerem Hasan yayımladığı bildiride, Kıbrıs Türk'ünün egemen bir halk olduğunu ve kendi kendini yönetme etme hakkından vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Denktaş’ın bıraktığı devletin artık tanıtılması ve proaktif bir siyasi çizgide yürünmesi konusunda yetkililere çağrı yapan Hasan, “Kıbrıs Türk halkının, Kıbrıs adasında, kendi kendini irade edebileceğini, bağımsız, özgür ve egemen eşit bir halk olduğunu önemle vurgulamak isteriz” dedi.
 
Kerem Hasan, son günlerde Rum tarafının aşırı isteklerde bulunup ‘tek egemenlik’ konusunu istismar ettiğini ve AB hukukunu kullanıp Kıbrıslı Türklere azınlık muamelesi yapmasından derin kaygı duyduklarını ifade ederek, BM’nin adada iki halkın varlığını kabul ettiğini ve
Annan Planı’nı iki ayrı referanduma sunduğunu, dünyanın da bu gerçeği tanıdığını hatırlattı.

ATCA KKTC Temsilcisi Kerem Hasan, Rum tarafının istediği şekildeki tek egemenlikte ayrı referandum, ayrı varlık, ayrı kimlik ve eşit statü olmayacağını belirterek, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın hasta yatağındaki “Burası ayrı Cumhuriyettir, burası bağımsız bir devlettir” sözünün kendileri için vazgeçilmez bir rehber olduğunu vurguladı.
 
Hasan, “Temennimiz, dünyadaki ülkelerin artık çifte standart siyasetlerinden vazgeçip, Kıbrıs Türklerine uygulanan haksız izolasyonları sona erdirmesi ve Ada’daki gerçekleri kaale alacak bir yaklaşım içerisine girmeleridir” dedi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.