1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIBRIS TÜRK MALLARININ BAKIM-ONARIMI İÇİN ÖDENEK”
“KIBRIS TÜRK MALLARININ BAKIM-ONARIMI İÇİN ÖDENEK”

“KIBRIS TÜRK MALLARININ BAKIM-ONARIMI İÇİN ÖDENEK”

“KIBRIS TÜRK MALLARININ BAKIM-ONARIMI İÇİN 6 MİLYON EURO ÖDENEK”

A+A-

Rum Meclisine sunulan, Güney Kıbrıs’taki “Kıbrıs Türk Malları Fonu” bütçesinin, 2014 yılı için toplam 16 milyon 371 bin 540 Euro gelir ve toplam 15 milyon 915 bin 738 Euro gider öngördüğü ve bunun, oylanması amacıyla önümüzdeki Ocak ayında görüşüleceği haber verildi.

Haravgi gazetesi yukarıdaki başlıkla yayımladığı haberinde, gelirlerle ilgili açıklayıcı tabloya dayanarak, 9 milyon Euro’nun yıllık devlet teşvikinden, yaklaşık 3 milyon Euro’nun kiralardan, 42 bin Euro’nun çeşitli gelirlerden, geriye kalan yaklaşık 4,5 milyon Euro’nun da çeşitli işlerin yapılmasından gelmesinin beklendiğini izah etti.

2014 yılı için öngörülen toplam harcamaların ise, 15 milyon 915 bin 738 Euro olmasının beklendiğini kaydeden gazete, en çok harcamanın, altyapı çalışmalarının gerçekleştirilmesi veya bakım onarımı için istihdam edilen ve saat başı ödenen personele gittiğini ifade etti.

Kıbrıs Türk mallarının bakım ve onarımı (Kıbrıs Türk evlerinin tamiri ve iyileştirilmesi aynı zamanda termosifon yerleştirilmesi) için 2014 bütçesinde 5 milyon 690 bin 010 Euro ödenek öngörüldüğünü yazan gazete, Kıbrıs Türk binaları, yapıları ve ticari işletmelerinin bakım ve onarımı için de yaklaşık 600 bin Euro’luk ödenek öngörüldüğünü ifade etti.

Gazete, içerisinde Kıbrıslı Türklerin ikamet etmekte olduğu Kıbrıs Türk evlerinde yapılacak çalışmalar için 164 bin Euro, Surlariçindeki Kıbrıs Türk mahallelerindeki açık alanların temizliği için 113 bin 600 Euro, köylerde Kıbrıs Türk malları üzerine yapılan konutların tamiri için de 34 bin 700 Euro ödenek öngörüldüğünü ekledi.

“MAHSURLARIN ÇOCUKLARINA 50 EURO”

Gazete başka bir haberinde ise, Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’nun, Noel ve yeni yıl dolayısıyla, KKTC’de yaşamını sürdürmekte olan Rumların çocuklarının her birine, kutlama mektupları yerine, 50 Euro hediye edeceğini yazdı.

Gazete resmi açıklamaya dayanarak, bunun bu çocuklara yönelik asgari bir hürmetten ibaret olduğunu ekledi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.