1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRK ÖĞRETMENLER SENDİKASI BUGÜN BİRLEŞİK KIBRIS PARTİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ
KIBRIS TÜRK ÖĞRETMENLER SENDİKASI BUGÜN BİRLEŞİK KIBRIS PARTİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

KIBRIS TÜRK ÖĞRETMENLER SENDİKASI BUGÜN BİRLEŞİK KIBRIS PARTİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), bugün, Birleşik Kıbrıs Partisi’ni (BKP) ziyaret etti.

A+A-

 Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), bugün, Birleşik Kıbrıs Partisi’ni (BKP) ziyaret etti.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, BKP’den, kamu görevlilerinin maaş ve ödeneklerini düzenleyen, kendilerinin “Göç Yasası” olarak adlandırdıkları yasanın uygulanmaması için verdikleri mücadeleye destek istedi.

Elcil, 2011 yılında geçen yasanın ardından aynı odada aynı işi yapan insanların maaşları arasında yüzde 40 civarı maaş farkı oluştuğunu belirterek, “Maaş eşitliği için mücadele ederken sefalet ücretine eşitlendik” dedi.

Bu yasanın uluslararası sözleşmelere de aykırı olduğunu savunan Elcil, hükümet yetkililerinin 2010’da yasa UBP tarafından geçirilirken ortaya koydukları açılımın arkasında durmasını istedi.

Elcil, hükümetin şu anda, geçerken karşı oldukları yasayı değiştirme gücüne sahip olduğunu anımsatarak, yasa geri alınana kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

İZCAN

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ise, BKP’nin emeğin hak ettiği değeri bulması için her zaman mücadeleye hazır olduğunu belirterek, haklının yanında durmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu yasayla hem örgütlü gücü hem de çalışanı bölmeyi hedeflediklerini ileri süren İzcan, sistemin partilerinin bu yasaya göz yumarak bölünmeye sebep olduğunu savundu.

Hükümete gelenlerin oy almak için bir dizi söz verdiğini ancak hiçbirini tutmadığını belirten İzcan, “bu ne siyasi etiğe, ne de ahlaka uymaz” dedi.
İzcan, müzakere sürecinin hız kazandığı bu günlerde toplumun bir arada durarak görüşmelerin başarıyla sonuçlanması için uğraşması gerektiğini belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.