1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS TÜRK TARAFININ AÇILIMINI BAN’A İZAH ETTİ
KIBRIS TÜRK TARAFININ AÇILIMINI BAN’A İZAH ETTİ

KIBRIS TÜRK TARAFININ AÇILIMINI BAN’A İZAH ETTİ

EROĞLU ORTAK AÇIKLAMA KONUSUNDA GELİNEN SON NOKTA VE KIBRIS TÜRK TARAFININ AÇILIMINI BAN’A İZAH ETTİ

A+A-

EROĞLU ORTAK AÇIKLAMA KONUSUNDA GELİNEN SON NOKTA VE  KIBRIS TÜRK TARAFININ AÇILIMINI BAN’A İZAH ETTİ

BAN KIBRIS TÜRK TARAFININ YAPICI GİRİŞİMİNİ VE BUNA TC DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU’NUN VERDİĞİ DESTEĞİ TAKDİR ETTİKLERİNİ SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, dün Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile bir telefon görüşmesi yaparak, ortak açıklama konusunda gelinen son aşamayı anlattı ve Kıbrıs Türk tarafının ilgili tüm aktörlerin bilgi ve katkılarıyla yapmış olduğu açılımı izah etti.

Ban ise, bu açılımdan haberdar olduğunu, Özel Danışmanı Downer’in de devrede olduğunu, Kıbrıs Türk tarafının bu yapıcı girişimini ve buna Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun verdiği desteği takdir ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Ban ayrıca, Noel ve yılbaşı nedeniyle temaslara bir süre ara verileceğini; bu sürenin taraflara bu son açılımı en iyi şekilde değerlendirme fırsatı vereceğini; Özel Danışmanı Downer’in Ocak ayı içerisinde adayı ziyaret edeceğini, sonra da New York’a giderek raporunu sunacağını ifade etti. Ban ayrıca, tarafları masaya getirme konusundaki çabaların çok kritik bir aşamaya ulaştığını, bu çabaların mevcut fırsat penceresinde sonuçlanmasını beklediğini ifade etti.

YENİ YIL DİLEKLERİ

Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu vesileyle Ban’a, ailesine ve tüm BM mensuplarına Noel ve yeni yıl dolayısıyla en iyi dileklerini iletti. Ban da, aynı temennileri Kıbrıs Türk halkına iletmesini Eroğlu’ndan rica etti.

Açıklamaya göre, Kıbrıs Türk tarafının 14 Aralık tarihinde yapmış olduğu açılım, şu anda masada duran tek geçerli öneri durumunda. Şu ana kadar Kıbrıs Rum tarafı bu öneriye olumlu yaklaşmadığını gösteren bir yaklaşım sergilemekte; tatil döneminden sonra Kıbrıs Rum tarafının bu yaklaşımını yeniden gözden geçirerek olumlu bir tavır takınması ve bu suretle müzakerelerin bırakıldığı yerden devam etmesi bekleniyor.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.