1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "KIBRISLI TÜRK DAVASINDAN DEVLET KASASINA 1,4 MİLYON"
"KIBRISLI TÜRK DAVASINDAN DEVLET KASASINA 1,4 MİLYON"

"KIBRISLI TÜRK DAVASINDAN DEVLET KASASINA 1,4 MİLYON"

Binatlı bölgesinde bulunan taşınmazının istimlak bedelini alması için aracı olan ancak istimlak bedelinin tamamını Kıbrıslı Türk kadına vermedikleri için haklarında dava açılan üç sanıktan biri hakkında kovuşturmayı erteleme kararı çıktı.

A+A-

Kıbrıslı bir Türk kadının “Polemidya” (Binatlı) bölgesinde bulunan taşınmazının istimlak bedelini alması için aracı olan ancak istimlak bedelinin tamamını Kıbrıslı Türk kadına vermedikleri için haklarında dava açılan üç sanıktan biri hakkında kovuşturmayı erteleme kararı çıktı.

Fileleftheros gazetesi haberinde, Kıbrıslı Türk kadını dolandırdıkları suçlamasıyla haklarında dava açılan kişilerden biri olan ve istimlak parasının 1 milyon 400 bin Euro’luk kısmını zimmetine geçirmekle suçlanan Hristos Yeranis hakkında, konuşturmanın ertelenmesi kararı alındığını, bu kararın sanığın avukatlarıyla varılan uzlaşı sonrasında ortaya çıktığını yazdı.

Gazete “Kıbrıslı Türk’ün Dolandırılması Davasından Devlet Kasasına 1,4 Milyon” başlığı altında verdiği haberinde, Yeranis hakkındaki delilleri inceleyen Rum Hukuk Dairesi ve polisinin, Yeranis hakkında yeterli delil bulunmadığı ve cezai kovuşturmanın ertelenmesi durumunun söz konusu olabileceği uyarısında bulunmalarının ardından Rum başsavcılığının harekete geçtiğini belirtti.

Gazete, Rum Başsavcılığının, “hem paraların kaybedilmesi hem de Yeranis’in beraat etmesi ihtimalini göz önüne alarak” Yeranis’in avukatlarına, söz konusu şahsın bloke altında olan 1,4 milyon Euro’sunun blokede kalması karşılığında cezai kovuşturmasının ertelenmesi önerisinde bulunduğunu, Yenaris’in de bu öneriyi kabul ettiğini vurguladı.

Gazete, aynı davada sanık konumunda bulunan Avukat Mamas Hacihristofi ve işadamı Yorgos Kipris’in duruşmalarının ise 13 Şubat tarihine ertelendiğini belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.