1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRISLI TÜRK KURTARDI!
KIBRISLI TÜRK KURTARDI!

KIBRISLI TÜRK KURTARDI!

Avusturalya'da yaşanan felaket

A+A-

Avustralya'da hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıkması ile Victoria ve Güney Avustralya eyaletlerinde yangınlar çıktı.

Cumartesi günü ve gecesi iki eyalette yapılan uyarılardan sonra birçok bölgede pazar sabahı yangın haberleri gelmeye başladı.

Gece boyunca hava sıcaklığının 30 derecenin üzerinde seyrettiği Victoria ve Güney Avustralya eyaletinde sıcak havaya saatte 100 kilometreyle esen rüzgar eklendi. Her iki eyalette hafta sonunda 70'den fazla noktada başlayan yangınlar devam ediyor.

avs.jpg

Melbourne'un kuzey semtleri Mickleham ve Craigiebourn'de meydana gelen yangınlarda birçok ev polis tarafından boşaltıldı. Bölgede yaşayanların cep telefonlarına gönderilen mesajlarda kendilerine güvenli bir yer bulmaları istendi. Sosyal medya, radyo, televizyonlardan yapılan uyarıların ardından Victoria polisi, bölgedeki ev ve çiftlikleri tek gezerek halkı tehlikesiz bölgelere tahliye etti. Güvenli alana tahliye edilen bölge sakinleri buradan yangını izledi.

KIBRISLI TÜRK KOMŞUSUNUN EVİNİ YANMAKTAN KURTARDI

Craigiebourn semtinde yeni kurulan Highlands bölgesinde ev yaptıran Kıbrıslı Türk Hasan Hüdaverdi, elindeki hortumla henüz taşınamadığı hem kendi evini yangından korudu, hem de komşusunun boş evine yönelen yangını önledi.

avs1.jpg

Hasan Hüdaverdi, AA'ya yaptığı açıklamada, bölgede ilk kez böyle tehlikeli bir yangın gördüğünü belirterek "Hortumla elimden geldiği kadar müdahale ettim. Yangını söndürdük. Karşı evlere ateş çok yaklaştı. Onları da söndürdüm" dedi.

Güvenlik birimlerinden cep telefonlarına gelen "Güvenli yerlere gidin" mesajı üzerine bölgeyi terk eden komşularının evine yönelen yangına bahçe hortumu ile hemen müdahale ettiğini anlatan Hüdaverdi, "Evlerinin bir metre ötesine kadar ateş yaklaştı. Ben kendim hortumla söndürdüm. Avustralya televizyon, polis ve itfaiye geldi, bizi burada tebrik etti, teşekkür ettiler" dedi.

KARA CUMARTESİDEN SONRA EN TEHLİKELİ YANGINLAR

Victoria eyaletindeki yangınlarda birçok ev ve çiftliğin kül olduğunu belirten itfaiye yetkilileri, hasar konusunda kesin bir rakam belirtmedi.

avs3.jpg

Victoria eyaletinde hafta sonu meydana gelen orman yangınlarının 7 Şubat 2009'da çıkan ve "Kara Cumartesi" olarak adlandırılan yangınlardan sonraki en tehlikeli yangınlar olduğu açıklandı. Eyalette 7 Şubat 2009'da 400 ayrı yerde çıkan orman yangınlarında 173 kişi hayatını kaybetmiş, 414 kişi yaralanmıştı.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.