1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS’TA TOPLU MEZAR BULUNDU
KIBRIS’TA TOPLU MEZAR BULUNDU

KIBRIS’TA TOPLU MEZAR BULUNDU

Larnaka’daki “Ormidyas” Mezarlığı yakınlarında, aralarında bir bebeğin de bulunduğu beş kayba ait kemik kalıntılarının tespit edildiği belirtildi.

A+A-

Larnaka’daki “Ormidyas” Mezarlığı yakınlarında, aralarında bir bebeğin de bulunduğu beş kayba ait kemik kalıntılarının tespit edildiği belirtildi.

Haravgi gazetesi, kazıların, geçtiğimiz hafta, büyük bir gizlilik içerisinde ve polis koruması eşliğinde gerçekleştirildiğini yazdı.

Kazılar sırasında tespit edilen kemik kalıntılarının, gerekli incelemelerin ve kimlik tespitlerinin yapılabilmesi için Kayıp Şahıslar Komitesi aracılığıyla, teslim edildiğini belirten gazete, aynı bilgilere dayanarak bölgede başka toplu mezarların bulunduğuna inanıldığını, bilgilerin, Kıbrıslı Rum kayıpların dışında, Baf’ta öldürülen ve Ormidias Mezarlığı yakınına gömülen Kıbrıslı Türk kayıplardan da bahsettiğini yazdı.

KKTC MAKAMLARININ RUM KAYIP YAKINLARINA YAKLAŞTIĞI İDDİASI

Gazete ilgili haberinin bir başka bölümünde, Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nin geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği toplantıda kayıplarla ilgili olarak ele alınanlara yer verdi.

Habere göre Rum Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Yeorgiu toplantıda yaptığı açıklamada, KKTC makamlarının,  Rum kayıp yakınlarına yaklaştığını ve onları  KKTC polisine ifade vermeye teşvik ettiğini savundu.

Yeorgiu, KKTC makamlarının, bu şekilde (Rumların ifade vermesiyle), “Kıbrıs Rum kayıplarına ilişkin olayları bugüne kadar etkili bir şekilde inceleyemeyen, kayıpların akıbetinin araştırılması için çağrı yapan Avrupa mahkemeleri ve Avrupa Konseyi Daimi Temsilciler Komitesi kararlarına yanıt vermeyen Türkiye tarafından KKTC’de kurulan Kayıplar Komitesi’ni” yasallaştırmayı istediğini ileri sürdü.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.