1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS’TAKİ GERÇEKLERE AYKIRI
KIBRIS’TAKİ GERÇEKLERE AYKIRI

KIBRIS’TAKİ GERÇEKLERE AYKIRI

KIBRIS’TAKİ GERÇEKLERE AYKIRI

A+A-

CUMHURBAŞKANI EROĞLU, GİRNE BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ

EROĞLU: “ÇİPRAS’IN KIBRIS KONUSUNDAKİ AÇIKLAMALARI YANLIŞ VE KIBRIS’TAKİ GERÇEKLERE AYKIRI”

“ÇİPRAS GERÇEKTEN ÜLKESİNE VE BÖLGEYE OLUMLU, BARIŞÇI KATKI YAPMAK İSTİYORSA RADİKAL BİR ŞEKİLDE KIBRIS POLİTİKALARINI DEĞİŞTİRMELİ”

Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, Yunanistan’ın yeni Başbakanı Aleksis Çipras’ın Kıbrıs konusundaki açıklamalarının yanlış ve Kıbrıs’taki gerçeklere aykırı olduğunu belirtti.

Eroğlu, “Çipras gerçekten ülkesine ve bölgeye olumlu, barışçı katkı yapmak istiyorsa radikal bir şekilde Kıbrıs politikalarını değiştirmeli ve Kıbrıs’ta Rumlar kadar egemen bir Kıbrıs Türk halkı bulunduğunu kabul etmelidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Çipras’ın Kıbrıs görüşmelerinin devamı için Rum Lider Nikos Anastasiadis gibi “Barbaros Hayrettin Paşa gemisinin araştırma yapmaktan vazgeçmesini ve Rumların egemenliğinin kabul edilmesini istediğine” dikkat çekerek, “ister sağ ister sol olsun, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’da iktidarlar değişir, ama Kıbrıs konusuna bakışları değişmez gibi görünüyor” diye konuştu.

Eroğlu’nun seçim bürosundan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu dün gün boyunca sırasıyla Çatalköy, Arapköy, Beşparmak, Alagadi, Karaağaç, Bahçeli ve Esentepe’de vatandaşlarla bir araya gelerek, Kıbrıs konusu ve 19 Nisan’daki Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili konuştu.

Eroğlu’na ziyaretleri sırasında Meclis Başkan Yardımcısı ve UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel, Milli Eğitim Bakanı ve DP-UG Milletvekili Özdemir Berova, UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ, UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar ve UBP Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst eşlik etti.

“ÇİPRAS YUNAN ÇIKARLARI İÇİN UĞRAŞIYOR”

Bazı kişilerin dünyayı ve bölgeyi bilmeden, doğru analizler yapmadan konuştuklarını ya da doğruları bildikleri halde halkı aldatacaklarını sanarak yanlış yorum yaptıklarını anlatan Cumhurbaşkanı şöyle konuştu:

“Rum kesiminde Dimitris Hristofyas başkan seçildi de ne oldu? Anlaşma oldu mu? Şimdi de Syriza Yunanistan’da iktidara gelince aynı çevreler benzer yorumlar yapıyor. Oysa Başbakan Çipras hükümetinin Savunma Bakanı ilk iş olarak Kardak kayalığına giderek tahrikte bulundu. Ege Denizi’nde iki ülke savaş gemileri ile savaş uçaklarını karşı karşıya getirerek gerginlik yarattı. Hedefi, Türkiye’ye isteklerinin kabul edilmeyeceği mesajı vermek. Bilindiği üzere Ege’de sorunu var.

Pazartesi günü ilk resmi dış ziyaretini Rum kesimine yapacak olan Başbakan Çipras ne dedi? O da aynı Anastasiadis gibi konuştu, yanlış ve tahrikkar bir demeç verdi.

Biz masadayız. Masadan kaçan Rum tarafıdır. Çipras, gerçekten ülkesine ve bölgeye olumlu barışçı katkı yapmak istiyorsa radikal bir şekilde Kıbrıs politikalarını değiştirmeli ve Kıbrıs’ta Rumlar kadar egemen bir Kıbrıs Türk halkı bulunduğunu kabul etmelidir. Biz barıştan, çözümden yana olduğumuzu ortaya koyduk ve koyuyoruz.”

“HALKA VERİLEN BİRÇOK HİZMETTE İMZAM VAR”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, ziyaretleri sırasında gördüğü ilgi ve vatandaştan gelen mesajlar sonrasında seçimin birinci turdan biteceğine inandığını belirtti.

“Benim geçmişimi biliyorsunuz. Memleket, devlet, halk çıkarı söz konusu olduğunda hassasiyetimi, duruşumu biliyorsunuz ” diyen Cumhurbaşkanı, KKTC’de halkın yararına yapılan birçok hizmetin, çıkarılan pek çok yasasının altında imzası olduğuna dikkati çekti.

Eroğlu, doktor olarak Hipokrat Yemini, milletvekili ve Cumhurbaşkanı olarak da Kıbrıs Türk halkının egemenliğini koruyup sahip çıkma yemini ettiğini belirterek, “Halkımın çıkarlarını sonuna kadar savunmaya yeminliyim. Son bir kez daha görev talep ederek, halkımı güzel yarınlara taşımak için kararlıyım. Kıbrıs konusunu sonuçlandırmak istiyoruz” dedi.

“HAKKINIZI SAVUNMAM İÇİN BENİ SEÇTİNİZ”

Halkın kendisini “bizim haklarımızı masada en iyi şekilde savunacaksın” diyerek, 5 yıl önce Cumhurbaşkanlığı’na taşıdığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi halkıma hesap veriyor ve daha da kritik bir aşamaya doğru gitmemiz dolayısı ile başlattığımız süreci tamamlamak üzere göreve devam için onay istiyorum. Bu 5 yıl içerisinde Güney’in iki cumhurbaşkanı ile masaya oturdum ve görüştüm. Hristofyas ile anlaşma olmadı. Anastasiadis ile de anlaşamadık, çünkü masadan kaçtı. Masadan kaçan bir kişiyle anlaşma yapmanız mümkün değil. Şimdi müzakere masasına dönmesini bekliyoruz. Ama bir bakıyorum CTP hala aynı noktada. Hala Rum tarafını eleştireceklerine beni eleştiriyorlar. Görüşmeleri kaldığı yerden sürdüren ben, 11 Şubat’ta esneklik, yapıcılık göstererek ortak açıklama metinine imza atan yine ben, masada oturmaya ve ön koşulsuz olarak al-ver sürecine geçmeye, kısa sürede meseleyi sonuçlandırmaya hazır olan ben, ama CTP beni suçluyor. Demek CTP yöneticilerinin niyeti samimi değil.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.