1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kılıçdaroğlu: Amaç Sarraf takası
Kılıçdaroğlu: Amaç Sarraf takası

Kılıçdaroğlu: Amaç Sarraf takası

CHP lideri, hükümetin ABD ile adam takası yapmaya çalıştığını söyledi.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu MYK’de, Darbe Komisyonu Raporu’nda yer almayan ek muhalefet şerhinin kitaplaştırılması talimatını verdi. Rıza Sarraf konusunun konuşulduğu toplantıda Kılıçdaroğlu’nun, “ABD bu konuda ciddiyetli bir tutum sergiliyor. Hükümet Sarraf’ın onların elinde tutuklu olmasının karşılığında bazı adımları atıyor. Gelinen süreçte adam takası yapmaya çalışan bir hükümet var. Amaçları da Türkiye’nin iyiliği değil Sarraf’ı kurtarmak” görüşünü dile getirdiği öğrenildi.

CHP MYK Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Basına kapalı gerçekleşeşen toplantıda, tütün üreticilerinin sorunları, ekonomi, eğitim sistemi, Darbe Komisyonu Raporu’na dahil edilmeyen ek muhalefet şerhi ve İdlib operasyonu masaya yatırıldı. Edinilen bilgiye göre Darbe Komisyonu Raporu’nda CHP’nin hazırladığı ek muhalefet şerhinin rapora sokulamaması eleştirildi. Kılıçdaroğlu kurmaylarına raporda yer almayanların kitaplaştırılması ve gidilen her yerde anlatılması talimatını verdi. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu için İstinaf mahkemesi kararının önemine dikkat çekilen toplantıda, davanın tüm süreçlerinin yakından takip edilmesi kararı alındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’in ABD’de takip ettiği Sarraf davasına ilişkin bilgi vermesi ve ‘vize krizi’yle ilgili Kılıçdaroğlu, “ABD bu konuda ciddiyetli bir tutum sergiliyor. Hükümet Sarraf’ın onların elinde tutuklu olmasının karşılığında bazı adımları atıyor. Gelinen süreçte adam takası yapmaya çalışan bir hükümet var. Amaçları da Türkiye’nin iyiliği değil Sarraf’ı kurtarmak” ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ile hastanede yaptığı görüşmeyi anlattı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, “Bir an önce komisyon karar versin ve bu dramı bitirsin. Mahkeme olacaksa ve suçlu varsa ondan sonra hukuk önünde ortaya çıksın. Açlık grevine kadar haklarında dava yoktu. O çocuklar için çok üzülüyorum ve rahatsız oluyorum, yapılanı aklım, vicdanım almıyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.