1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KİLİSE BANKAYI KAYBETMEMEK İÇİN ARAZİ SATACAK
KİLİSE BANKAYI KAYBETMEMEK İÇİN ARAZİ SATACAK

KİLİSE BANKAYI KAYBETMEMEK İÇİN ARAZİ SATACAK

Rum Ortodoks Kilisesi, ‘Elliniki Trapeza’nın (Yunan Bankası) yeniden yapılandırılması çerçevesinde kaybedeceği hisseleri alabilmek için gerekli maddi kaynağı sağlamak amacıyla bazı kilise mallarını satışa çıkaracak.

A+A-

Rum Ortodoks Kilisesi, ‘Elliniki Trapeza’nın  (Yunan Bankası) yeniden yapılandırılması çerçevesinde kaybedeceği hisseleri alabilmek için gerekli maddi kaynağı sağlamak amacıyla bazı kilise mallarını satışa çıkaracak.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’un dün yatığı açıklamada, kilisenin bankadaki hisselerinin azalmaması için her şeyi yapacağını ve gerekli finansmanın elde edilebilmesi için bazı kilise taşınmazlarının satışa çıkarılacağını söylediğini yazdılar.

Hrisostomos ayrıca, gerekli finansmanın bulunabilmesi için yurt dışında, özellikle de zengin Rus çevrelerle kredi konusunda görüşmeler gerçekleştirmekte olduğunu da açıkladı.

KIBRIS BANKASI’DAN RUSLARIN HAKİMİYETİ

Gazete bir diğer haberinde, ‘Kıbrıs Bankası’nın (Trapeza Kipru) yeniden yapılandırılmasının ve uygulanan tıraşlamanın ardından, mevduatlarının büyük kısmı hisse senetlerine dönüştürülen Rus ve Ukrayna vatandaşlarının, bankanın yönetiminde ağırlıklı söz sahibi olmalarına kesin gözüyle bakıldığını, şu anda gündemde yönetim kurulunda kimlerin yer alacağı konusunun bulunduğunu yazdı.

Gazete, Rus ve Ukraynalı hissedarları temsil eden avukatların dün Merkez Bankası Başkanı’yla görüşme gerçekleştirdiklerini, bankanın yönetim kurulunda en az 3 Rus’un yer almasını talep ettiklerini belirterek, görüşmelerin gelecek hafta devam edeceğini de vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.