1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KİMYASAL İLAÇLAMAYI SIFIRLAYACAĞINI DUYURDU
KİMYASAL İLAÇLAMAYI SIFIRLAYACAĞINI DUYURDU

KİMYASAL İLAÇLAMAYI SIFIRLAYACAĞINI DUYURDU

Güzelyurt Belediyesi başta sivrisinek olmak üzere haşere ile mücadelede 2014’te kimyasal ilaç kullanımını sıfırlayacağını açıkladı.

A+A-

Güzelyurt Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Belediye ekiplerinin su birikintilerini ve lavrasit oluşturabilecek olumsuz ortamları bertaraf etme çalışmalarında, biyolojik ilaç kullanıldığı kaydedildi.

Kimyasal ilaçlama yönteminin ihtiyaç hissedildiği zaman kullanılacağı ifade edilen açıklamada, “kanalizasyona bağlanan ev sayısının artmasıyla doğrudan orantılı olarak kimyasal ilaçlama ihtiyacında azalma görülecek. 2014 yılının da ise kimyasal kullanımın sıfıra inecek” denildi.

Güzelyurt Belediyesi’nin haşerelere karşı verdiği kaynaktan mücadelenin tek başına yetersiz olduğu vurgulanan açıklamada, konu ile ilgili olarak halkın bilgilendirilmesinin gerekli olduğunun altı çizildi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar konuyla ilgili yaptığı açıklamada bölge halkı ile işbirliğinin geliştirilmesi halinde haşere oluşmasına olanak sağlayan ortamların daha da azaltılabileceğine dikkat çekti.

Özçınar, özellikle evlerin bahçelerinde bulunan su birikintileri, kovalarda biriktirilen sular,  ağzı açık depolar ve bunun gibi üremeye uygun ortamların bertaraf edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.