1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KİPRİANU PAPULYAS VE DİĞER YUNAN YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜ
KİPRİANU PAPULYAS VE DİĞER YUNAN YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜ

KİPRİANU PAPULYAS VE DİĞER YUNAN YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜ

Atina’da temaslarda bulunan AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu dün, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ve diğer Yunan yetkililerle görüştü.

A+A-

Papulyas, özellikle ekonomi konularının ele alındığı Kiprianu ile olan görüşmede AB’nin davranışlarını “izah edilemez” olarak nitelendirdi.

Haravgi gazetesine göre Atina’daki temasları çerçevesinde, dün Papulyas tarafından kabul edilen Kiprianu, ekonomik gelişmelerle ilgili bilgilendirmelerde bulunarak, geçen Ocak ayındaki görüşmelerinden bu yana ekonomi konusunda Güney Kıbrıs’taki durumun daha da kötüleştiğini belirtti.

AB’nin kararlarını, gerek adadaki finans sistemi, gerekse tüm ekonomi açısından “yıkıcı” olarak nitelendiren Kiprianu, dayatılan sınırlamaların, yatırımları “boğacak” şekilde olduğunu ve ekonominin normal işleyişine izin vermediğini belirtti.

Papulyas ise AB’nin davranışlarını “izah edilemez” olarak nitelendirerek, dayanışma eksikliğinden söz etti.

Kiprianu, Papulyas’ın bu sözleri üzerine, geçen hafta Strazburg’da gerçekleştirdiği temaslarına değinerek,  tüm görüşmelerinde herkesin, bu kararları alanlara karşı eleştirilerde bulunduğunu belirtti. Kiprianu, (Strazburg’daki görüştüğü kişilerin) Güney Kıbrıs’ta olanların dayanışmayla, Güney Kıbrıs ekonomisinin kurtarılmasıyla bir ilgisinin olmadığını düşündüklerini de aktardı.

Haberde Kiprianu’nun dün Papulyas’ın yanı sıra SİRİZA Başkanı Aleksis Çipras, Yunanistan Komünist Partisi yeni Genel Sekreteri Dimitris Kutsumba, DİMAR Genel Sekreteri Spiros Lukidis, Bağımsız Helenler Partisi Başkanı Panos Kamenos ile görüştüğünü kaydedildi.

Gazeteye göre Kiprianu ve Yunan yetkililer açıklamalarında daha çok ekonomiyle ilgili konulara değinerek, yine AB’ye yönelik eleştirilerde bulundular.

Komünist Partisi yeni Genel Sekreteri Dimitris Kutsumba, görüşmede, “bölgedeki halklar için yıkıcı” olarak nitelendirdiği Annan Planı gibi olası planlara karşı iki halk ve iki partinin mücadele vermesi gerektiğini savundu.

Anastasiadis Hükümetinin, Güney Kıbrıs’ın “Barış için Ortaklık”a katılım yönündeki önerisinin partisini endişelendirdiğini belirten Kutsumbas, halka sadece acı veren emperyalist ittifaklardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

Habere göre Kiprianu bugün, PASOK Başkanı Evangelos Venizelos ile görüşerek Atina’daki temaslarını tamamlayıp adaya dönecek.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.