1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIRILMADIK YERİNİ BIRAKMADILAR!
KIRILMADIK YERİNİ BIRAKMADILAR!

KIRILMADIK YERİNİ BIRAKMADILAR!

Öldüresiye dövdüler!

A+A-

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, sarkıntılık yaptığı iddiası ile Töre Tekayev’i öldüresiye döven 6 kişi hakkında üç gün tutukluluk kararı verdi. Tekayev’in hayati tehlikesi ise devam ediyor
Devrim DEMİR

Gönyelide önceki gece çıkan kavgada Türkmenistan uyruklu oldukları öğrenilen 6 kişi, Töre Tekayev’i sarkıntılık yapıp küfür ettiği iddiası ile öldüresiye dövdükten sonra, DY 152 plakalı araç ile kaçırıp yol kenarına attılar.

Tekayev’i yol kenarında bulanlar hastaneye götürürken, olaya tanıklık eden 5 kişinin ifadesi ile zanlılar önceki gün tespit edilerek tutuklandı.

Soruşturma amaçlı tutuklanan Azim Achilov, Nizam Abdıyev, Serdar Abdıyev, Alişer Kurbanov, Vefa Jurayev ve Dilem Açilov dün tutukluluk talebiyle dün Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, soruşturmanın devam ettiğine ve Töre Tekayev’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğuna dikkati çekerek zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.
Önce dövdüler sonra yol kenarına attılar  

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şubede görevli polis memuru Mustafa Mahan mahkemede verdiği ifadede zanlıların, “Zorla adam kaçırma” , “ Vahim zarar” ve “Ciddi darp” suçlaması ile tutuklandıklarını anlattı.

Polis memuru Mustafa Mahan, olayın önceki gece saat 01.30 sıralarında Gönyeli bölgesi Can Sokak içerisinde meydana geldiğini söyledi.

Mahan, Töre Tekayev’in zanlı Azim Achilov’un eşine sarkıntılık yapıp küfür ettiği iddiası ile öldüresiye dövüldükten sonra yine olaya karışan ve şu an aranmakta olan kişiler tarafından araca konularak yol kenarına atıldığını belirtti.
Mahan: Hayati tehlikesi devam ediyor     

Soruşturmayı yürüten polis memuru, zanlılar Azim Achilov, Nizam Abdıyev, Serdar Abdıyev, Alişer Kurbanov, Vefa Jurayev ve Dilem Açilov’un bir taraf olarak Töre Tekayev’in vücudunun muhtelif yerlerine gelişi güzel elleri ve ayakları ile vurarak ciddi şekilde darp edip çenesinin, burnunun, sağ elmacık kemiğinin ve sağ şakak kemiğini kırdıklarını kaydetti.

Tekayev’in Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavisinin devam ettiğini belirten Mahan, Töre Tekayev’in hayati tehlikesinin devam ettiğini belirtti.
Kamera kayıtları incelenecek

Polis memuru Mustafa Mahan, olaya tanıklık eden 5 kişiden ifade alındığını bölgedeki kamera kayıtlarının incelenmek için emare alındığını söyledi.

Mahan, alınması gereken birçok ifade olduğunu ifade ederek, zanlıların 3’er gün daha poliste tutuklu kalmaları talebinde bulundu.

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.