1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIRMIZIGİL ARANIYOR
KIRMIZIGİL ARANIYOR

KIRMIZIGİL ARANIYOR

Kırmızıgil aranıyor

A+A-

Haspolat’ta düzenlenen operasyonda, 810 kilo kaçak etle yakalanan İsmail Paça ile Serhat Keyfiala, etlerin İbrahim Kırmızıgil’e ait olduğunu itiraf etti

Emine UYSAL

Haspolat’ta düzenlenen operasyonda 810 kilo kaçak etle yakalanan İsmail Paça ile Serhat Keyfiala, etlerin İbrahim Kırmızıgil’e ait olduğunu itiraf etti.

Bir üniversitenin kampusundaki yurdun park yerinde aracında tespit edilen 43 yaşındaki İsmail Paça, etleri 39 yaşındaki Serhat Keyfiala’ya verirken, suçüstü yakalandı.

İsmail Paça, 810 kilo sığır etini, Akıncılar’da askeri yasak bölgede Yanni isimli bir Rum’dan aldığını ve İbrahim Kırmızıgil’e getirdiğini itiraf etti.

Bu itiraf üzerine İbrahim Kırmızıgil, aranan şahıs ilan edildi.

“Gümrüksüz mal tasarrufu” suçlamasıyla gözaltına alınan zanlı İsmail Paça ile Serhat Keyfiala, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Hale Dağlı’nın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Atilla Enver Etkin, tanık olarak Demirhan Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Ercan Kunduracı’yı dinletti. Davada zanlıların avukatları Ünver Bedevi ile Ali Tunçtaşlı da hazır bulundu.

“İbrahim Kırmızıgil’e ait olduğunu itiraf ettiler”

Mahkemede yeminli şahadet veren Kunduracı, 14 Kasım’da saat 18.00’de Haspolat’ta bir üniversitenin kampusunda bulunan yurdun park yerinde, MY 380 plakalı araçta Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden kaçak olarak ithal edilmiş, 810 kilogram etin ele geçirildiğini anlattı.

Polis memuru Ercan Kunduracı, zanlı Serhat Keyfiala, olay yerine etleri almak için geldiğinde suçüstü tespit edildiğini kaydetti.

Her iki zanlının da gönüllü ifade verdiğini belirten Kunduracı, etlerin İbrahim Kırmızıgil’e ait olduğunu itiraf ettiklerini vurguladı.

Kunduracı, ifadelerin teyit ve tekzibinde İbrahim Kırmızıgil’in bulunmasının önemli olduğuna işaret etti.

Polis memuru Kunduracı, zanlı İsmail Paça’nın verdiği gönüllü ifadesinde konu etleri, Yanni isimli bir şahıstan Akıncılar’da Derin Yırtık diye bilinen bölgede, birinci derece askeri yasak bölgeden aldığını itiraf ettiğini de mahkemeye aktardı.

Tahkikatın devam ettiğine işaret eden Kunduracı, zanlıların tahkikat amaçlı bir gün tutuklu kalmasını talep etti.

Savcı Etkin: Kamu sağlığını tehdit ediyorlar

Savcı Atilla Enver Etkin, kaçak etin kamu sağlığını tehdit ettiğine işaret etti. Güneyden kuzeye sağlıksız koşullarda ithal edilen etlerin, 7’den 70’e herkesin sağlığını olumsuz etkilediğine ve herkesin tabağına ulaştığına vurgu yapan Etkin, olayın aydınlatılabilmesi için zanlıların bir gün tutuklu kalmasını istedi.

Zanlıların avukatları bir günlük tutukluluk talebine itiraz etmedi. Yargıç Hale Dağlı, aranan bir şahıs olduğuna vurgu yapıp, zanlıların tahkikat amaçlı bir gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.