1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KITSAB: ''50 MİLYON NASIL 13 MİLYON OLUR?''
KITSAB: ''50 MİLYON NASIL 13 MİLYON OLUR?''

KITSAB: ''50 MİLYON NASIL 13 MİLYON OLUR?''

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) “50 milyon TL’lik turizm fonunun bütçeye 13 milyon olarak konmasının kabul edilemeyeceğini” belirtti.

A+A-

“FONUNUN HARCANMA ALANLARI YASALAR ÇERÇEVESİNDE BELLİDİR; MAAŞ ÖDEMELERİ VE DİĞER HARCAMALARDA KULLANILAMAZ”

“FON; TURİZM ACENTELERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM SEKTÖR VE TURİZMİN GELİŞMESİNDE KULLANIMALIDIR. AKSİ HALDE HAKLARIMIZI MAHKEME DE DAHİL HER ALANDA ARAYACAĞIMIZ BİLİNMELİDİR”

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) “50 milyon TL’lik turizm fonunun bütçeye 13 milyon olarak konmasının kabul edilemeyeceğini” belirtti.

KITSAB Başkanı Orhan Tolun TAK’a yaptığı açıklamada, Hükümetin 50 milyon TL’lik turizm fonunu bütçeye 13 milyon olarak koymasının kabul edilemeyeceğini ifade ederek, fonun harcama alanlarının belli olduğunu söyledi.

Turizm fonunun; maaş ödemeleri ve diğer harcamalarda kullanılamayacağını ifade eden Tolun, fonun turizm acenteleri başta olmak üzere tüm sektör ile turizmin gelişmesinde kullanılması gerektiğine vurgu yaptı.

Orhan Tolun, bunun gerçekleşmemesi halinde sektörün haklarını mahkeme de dahil her alanda arayacağını kaydetti.

Tolun açıklamasında şunları ifade etti:

“Bilindiği üzere ülkemizde turizm için devlet bütçesinden herhangi bir kaynak aktarılmamaktadır. Ne vergi gelirleri, ne polis cezaları, ne başka kaynaklardan gelen herhangi bir gelir, turizm için harcanmamaktadır. Turizm için harcanan para yine turizmci, halk, casino ve ülkeye gelen turistten elde edilen gelirle oluşan fondan harcanmaktadır.

Fakat gelin görün ki, 2014 bütçesinde 25 Milyon Dolar olarak toplanan kaynak, devlet bütçesinde harcama hanesine 8 Milyon Dolar olarak yansıtılmaktadır. 2013 yılında toplanan 22 milyon ve bütçeye konan 9 Milyon Dolar idi. Yani, artacağına azalmıştır.  Turizme yatırım yapan ülkelerin 1 koyup 5 alma mantığı yerine, yatırımı azaltıp, ‘tümden yok olma’ politikası uygulanmaktadır.

Turizm fonu başta turizm acenteleri olmak üzere, tüm turizm sektörü ve turizmin gelişmesi için harcanmalıdır. Toplamda 50 milyon TL olan turizm fonunun 13 milyon olarak bütçeye konması kabul edilemez.  Bizler, Avrupa’nın birçok şehrinden uçak kaldırıp ülkemize getirerek, ‘siyasi tanınmanın adımlarını’ atarken; turizm fuarlarında açtığımız standlarda ‘var olma mücadelesi’ verirken, fonun azaltılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Böyle bir yaklaşım tüm turizm sektörünü iflas noktasına getirir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.