1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC BUNU DA GÖRDÜ!
KKTC BUNU DA GÖRDÜ!

KKTC BUNU DA GÖRDÜ!

BİR TARLAYA İKİ KİRACI SIĞMAZ!

A+A-

Akdoğan’da devlet tarafından Fatma Dağlı’ya kiralanan 80 dönüm tarlanın 60 dönümü aynı zamanda başka bir şahsa daha kiralandı.

CİDDİYETSİZLİK: Tek geçim kaynağı çiftçilik ve hayvancılık olan Akdoğanlı Dağlı ailesi, devletten kiraladıkları arazinin 60 dönümünün başka bir şahıs tarafından da ekildiğini fark etti. Ailenin araştırmasının ardından, olayın kamudaki ciddiyetsizlikten kaynaklandığı ortaya çıktı. Arazi, aynı anda iki kişiye birden kiralandı

Akdoğanlı Fatma Dağlı iki yıldır devlet tarafından kendisine icar edilen tarlaları kullanamıyor. Geçen yıl geçen devlet tarafından kendinse icar edilen 56 dönümlük tarlaya başka birinin ekin ekmesi nedeniyle o tarlayı kullanamayan Dağlı bu yılda farklı bir sorunla karşı karşıya kaldı. Dağlı devlet tarafından kendisine icar edilen tarlayı ekmeye gittiğinde 80 dönümün 60’ının kendisi dışında bir kişiye daha icar kiralandığını öğrendi.

“İki tarladan birini versinler”

Fatma Dağlı’nın eşi Mehmet Dağlı, devlet tarafından kendilerine icar edilen tarlalarda benzer sorunlar yaşadıklarını anlattı. Ya geçen sene ya da bu yıl kendilerine kiralanan tarlalardan biri ile ilgili bir düzenleme yapılması talebinde bulunan Dağlı şu şekilde konuştu:
“Eğer bu sorun çözülmezse önümüzdeki yılda ayni sorunu yaşayacağız. Bunun için bize ve diğer üreticiye kiralanan tarlanın sadece bize kiralanmasını ya da geçen yıl kiralanan tarlanın bize yıl kiralanmasını istiyoruz. Bizim amacımız diğer üreticinin ekinlerini almak değildir. O ekinlerini alana kadar tarla ona kalsın sonra bize verilsin. Bizde ne yapacağımızı bilelim.”

“Geçimizi hayvancılıkla sağlıyoruz”

3 yıl önce Güney Kıbrıs’taki işinden de durdurulduğunu ifade eden Mehmet Dağlı, tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu ifade etti. Kendisinin sosyal sigorta emekliliğinden bin 600 TL maaş aldığını ifade eden Dağlı, bu paranın ev geçindirmeye yetmediğini vurguladı.

evrak8976-(1).jpg

evrak8976-(2).jpg

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.