1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC MECLİSİ'NDE İLGİNÇ OLAY!
KKTC MECLİSİ'NDE İLGİNÇ OLAY!

KKTC MECLİSİ'NDE İLGİNÇ OLAY!

Zorlu Töre konuştu, O ağladı!

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda güncel konuşmalar bölümünde ilk sözü UBP Milletvekili Zorlu Töre aldı.

Töre, “Kıbrıs’ta barış engellenemez” başlıklı konuşmasında 1974’ten sonra Kıbrıs’ta artık huzursuzluk ve güven bunalımı kalmadığına işaret etti.

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın defalarca Kıbrıs sorununu müzakere ettiğini hatırlatan Töre, “Müzakere yapılmasına karşı değiliz ancak müzakerelerde ortaya atılan hususlar dikkate alındığında anlaşma umudu görülmemektedir” dedi.

Kıbrıslı Rumların toprak konusunda ciddi taviz beklentilerini devam ettirdiğini söyleyen Töre,  Rumların tüm hedefinin Kıbrıs’ı kuzeyinde de egemenliklerini tesis edebilmek olduğunu kaydetti.

Rumların mantalitesi değişmedikçe adada anlaşma olmasının zor olduğunu kaydeden Töre, Rumların toprak istekleri değişmediyse değil bir anlaşmanın, referandumun bile mümkün görünmediğini dile getirdi.

Rumların Güzelyurt’a kesin geri alacakları gözüyle baktıklarını söyleyen Töre, eğer mülkiyet konusunda basına yansıdığı gibi bir çalışma varsa ve Türkiye garantörlüğü olmayacaksa, olası bir referandumda Türk tarafından hayır çıkacağını dile getirdi.

“Son Rum göçmen Girne’ye dönene kadar mücadelemiz devam edecek” söylemine işaret eden Töre, bu gibi söylemlerin var olan barışı ortadan kaldırabilecek söylemler olduğunu dile getirdi.

Kıbrıslı Rumların Annan Planı’nı işlerine geldiği gibi yorumladığını söyleyen Töre, “Kıbrıs Türk halkı yeniden göçmen durumuna düşürülemez” diye konuştu.

Töre referandumda son sözü halkın söyleyeceğini hatırlattı.

Bu arada Töre’nin konuşması sırasında izleyici locasında bulunan ve genel kurul çalışmalarını takip eden Zihni Sarıkaya isimli bir vatandaşın ağlaması dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.