1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC Sağlık Bakanlığından Açıklama
KKTC Sağlık Bakanlığından Açıklama

KKTC Sağlık Bakanlığından Açıklama

“Alman hastanın genel sağlık durumu iyi olup, tedavisi devam etmektedir ve takip altındadır”

A+A-

“Alman hastanın genel sağlık durumu iyi olup, tedavisi devam etmektedir ve takip altındadır”

Daha önce açıkladığımız üzere Salamis Bay Otel’e 8 Mart 2020’de saat 19.00’da giriş yapan bir Alman turistte bu sabah Corona virüs pozitif olarak bulunmuştur. Bu hastanın genel durumu iyi olup, tedavisi devam etmektedir. Hastanın uçakta yakın temas ettiği saptanan kişiler karantina merkezinde 14 gün süreyle takibe alınmıştır. Ayrıca,  Freebird Havayolları’na ait uçakla gelen tüm turistlerin kaldığı üç otel karantina altına alınmıştır (Salamis Bay Conti Otel, Port View Otel, The Pine Oscar Otel).

Ayrıca Salamis Otel’in çalışanlarının kaldığı lojmanlar da boşatılarak, personel Salamis Otel’de karantina alınmıştır.

Söz konusu otellere giriş ve çıkışlar tamamen yasaklanmıştır. Otellerdeki ilaçlama çalışmaları devam etmektedir.

Corona pozitif hasta Salamis Bay Otel’e 8 Mart 2020 tarihinde saat 19.30’da giriş yapmıştır. Bakanlığımız oteli bu sabah 10 Mart 2020 saat 07.00  itibariyle karantinaya almıştır. Bu  iki tarih arasında otelde bulunup,  şu anda otelden ayrılmış olan  kişilerin 14 gün süre ile evlerinde kalmaları, ve mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamaları gerekmektedir. Dışarıya çıkmalarının ve ev halkıyla ortak alanları kullanmalarının zorunlu olduğu hallerde maske takmaları önemle rica olunur.  Bu kişilerde ateş, öksürük, nefes darlığı gibi şikayetler olması durumunda salgın iletişim numaralarından  derhal bize ulaşmaları gerekmektedir. İlgili numaralar ( 0533 8501188 veya 0548 8501188) Sağlık Bakanlığı salgın ekip hatlarıdır.

Sabah saatlerinde pozitif olan Alman hastanın genel sağlık durumu iyi olup, tedavisi devam etmektedir ve takip altındadır. Alman hastanın eşine gerekli testler yapılmış ve negatif sonuca ulaşılmıştır. 3 kişi de hastanın yakın temasta olduğu gerekçesi ile gözlem altında tutulmaktadır. Şu anda diğer takip altında olan kişilerde herhangi bir bulguya rastlanmamıştır.

Şu anda tüm sınır kapılarında (kara, deniz, hava),  hijyen önlemleri ve denetimler en üst seviyeye çıkarılmıştır. Sınır kapıları, hava ve deniz limanları , kişilerin ulaştığı kalabalık alanlar dahil ilaçlanmıştır.

Sağlık personeli sayısı arttırılmış, sınır kapıları ve havalimanlarında ateş ölçümleri ve sorgulama yapılmaktadır. Bakanlığımız  düzenli  olarak  gelişmeleri  kamuoyuyla    paylaşacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.