1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE 200 POLİSE ŞOK!
KKTC'DE 200 POLİSE ŞOK!

KKTC'DE 200 POLİSE ŞOK!

Şok!

A+A-

Polis Basın Subaylığı, Türkiye’deki Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında, KKTC’de de Polis Genel Müdürlüğü tarafından idari bir soruşturma başlatıldığını açıkladı. KIBRIS’ın elde ettiği bilgiye göre şu ana kadar 50 polis sorgulandı.

Türkiye’deki Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, KKTC’de de Polis Genel Müdürlüğü (PGM) tarafından idari bir soruşturma başlatıldığı açıklandı. Söz konusu açıklamayı dün akşam saatlerinde Polis Basın Subaylığı yaptı.

İsimleri önceden belirlenen yaklaşık 200 polisin soruşturulacağı öğrenildi.

Soruşturma 2 hafta önce başladı

KIBRIS’ın elde ettiği bilgiye göre, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli bir istihbarat subayı ve Polis Genel Müdürlüğü’nden üst düzey bir yetkilinin de aralarında bulunduğu “PGM Denetleme Kurulu Başkanlığı” tarafından yürütülen soruşturma 2 hafta önce başladı.

Şüphe duyulan polislerin gruplar halinde Polis Genel Müdürlüğü’ne çağırılarak kurulun karşısına çıkarıldıkları belirtildi. Elde edilen bilgiye göre şu ana kadar yaklaşık 50 polis soruşturuldu.

Polislere birçok soru yöneltiliyor

Soruşturma kapsamında yaklaşık 200 polisin sorgulanacağı öğrenildi. Polislere birçok soru yöneltildiği belirtildi. Polislere “15 Temmuz akşamı nerde oldukları”, “geçmişte yurt dışında nereleri ve kimleri ziyaret ettikleri” soruldu.

“Kıbrıs’ta FETÖ Terör Örgütü’ne kimlerin kaynak sağladığını ve kimlerin bağlantısı olduğunu” bilip bilmedikleri de polislere sorulan sorular arasında.

Aralarında Kıbrıslı Türkler de var

Sorgulanan kişilerin yalnızca Türkiye kökenli olmadığı, aralarında Kıbrıslı Türklerin de bulunduğu öğrenildi. Soruşturulan polislerden bugüne kadar hiç kimse hakkında yasal işlem başlatılmadığı, soruşturulan her kişinin mutlaka suçlu olduğu anlamı taşımadığı da belirtildi.

FETÖ soruşturmasının polis teşkilatında, polisler arasında büyük endişeye neden olduğu da belirtildi. PGM’de şu sıralarda “Acaba ben de mi çağrılırım?” korkusu olduğu kaydedildi. Bazı polislerin bugüne kadar ismini duymaktan öte FETÖ ile hiçbir ilgileri olmadığını, neden bu soruşturma çerçevesinde çağrıldıklarına anlam veremediklerini söylediği de öğrenildi.

Polis Basın Subaylığı’nın açıklaması

Bir gazetenin cep telefonlarına gönderdiği SMS ile bugün FETÖ soruşturmasını yazacağını duyurması ve bu çerçevede internet gazeteleri ile sosyal medyada konunun işlenmeye başlaması nedeniyle Polis Basın Subaylığı bir açıklama yaparak soruşturmayı doğruladı.

Türkiye’deki Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında, KKTC’de de Polis Genel Müdürlüğü tarafından idari bir soruşturma başlatıldığını duyuran Polis Basın Subaylığı şu açıklamayı yaptı:

“Bazı internet gazeteleri ile sosyal medyada, KKTC Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde görevleri bazı polis mensuplarının, Türkiye’deki Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında sorgulandığı ve Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Denetleme Kurulu tarafından ifadelerine başvurulduğu haberleri yer almaktadır. Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında Polis Genel Müdürlüğü tarafından idari bir soruşturma başlatılmış olup, söz konusu soruşturma PGM Denetleme Kurulu Başkanlığı tarafından hassasiyetle yürütülmektedir.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.