1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ VERİLECEK!
KKTC'DE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ VERİLECEK!

KKTC'DE İŞARET DİLİ EĞİTİMİ VERİLECEK!

KKTC’de işaret dili eğitimi verilecek

A+A-

BRT'de yer alan habere göre; Dünyada her geçen gün önem kazanan işaret dili konusunda Kuzey Kıbrıs Türk Cuımhuriyeti’nde eğitim verilecek.

Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu ile Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniverisitesi arasında geçtiğimiz Perşembe günü imzalanan protokolun içeriğini Federasyon Başkanı Hürriyet Cemal Özkaynak, BRT’ye değerlendirdi.

Özkaynak, işaret dilini önemine dikkati çekerek, İngilizce, Almanca Fransızca gibi öneme sahip olan işaret dilinin öğrenilmesi konusunda sokaklarda gördükleri işitme engelli çocuklara yardımcı olmak için işaret dilini öğretmek istediklerini, bu amaçla ilk başlangıç olarak Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi ile protokol yaptıklarını söyledi.

Protokol gereğince bu yıl eğitim yılının başlamasıyla beraber Uzaktan Eğitim On Line sistemle öğrencilerin kursa başlayacaklarını, Kıbrıs’ ta tamamen işaret diliyle ilgili kursların açılarak eğitim vermesinin de protokol kapsamında olduğunu ifade etti.

Kursun bitiminde Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu ve Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesinin ortaklaşa verecekleri sertifika ile birlikte,Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından da onaylı sertifika vereceklerini kaydetti.

Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı ile de imzaladıkları protokol olduğunu hatırlatan Özkaynak, kendi federasyonlarına bağlı spor kulüpleriyle Kıbrıs’ta ortak müsabakalar yapmayı da düşündüklerini anlattı.

Özkaynak şöyle devam etti. ” Spor insanı her türlü kötü etkilerden koruyan bir etkinliktir. Bu anlamda üniversitedeki öğrencilerle birlikte orada bir etkinlik yağacağız. Kıbrıs’ta İşitme Engelli Spor Kulübü oluşmasını sağlayacağız. Görme Engelli çocuklarımızla da ilgili bir etkinlik yapmayı hedeliyoruz. Çocuklar bizlerin geleceği Vatanımızı emanet edeceğimiz geleceğimiz. Bu çocukları yetiştirebilmek için çocuklarımıza en iyisini vermekle mükellefiz. Bu amaçla da tabi ki çocuklarımıza her türlü elimizden gelen etkinlikleri yapmak için mücadele vereceğiz. Ne kadar iyisini yaparsak bir yerden sonra bizden sonra gelecek olan gençlerimize bayrağı devredeceğiz ki bayrağı onlar bir adım daha ileriye götürsünler. 85 milyon Türkiye 300.000 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde olan vatandaşlarımızın her birine internet üzerinden ulaşarak işaret dili vermek amacımızdır.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.