1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''KKTC’DE ÖLÜMCÜL VİRÜS'' SAĞLIK BAKANLIĞI NE DEDİ
''KKTC’DE ÖLÜMCÜL VİRÜS'' SAĞLIK BAKANLIĞI NE DEDİ

''KKTC’DE ÖLÜMCÜL VİRÜS'' SAĞLIK BAKANLIĞI NE DEDİ

“Ebola virüsü”, dünyanın en bulaşıcı hastalıklarından biri.. Ülkemizde özellikle son yıllarda eğitim için gelen ve giderek sayıları artan Afrika kökenli öğrenciler dikkate alındığında,

A+A-

Sağlık Bakanlığı, Afrika ülkelerinde salgına neden olan ebola virüsünün KKTC’de görülmediğini açıkladı. Ancak Dışişleri Bakanlığı, ebola virüsü ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’na talimat verdi.

Ülkemizde özellikle son yıllarda eğitim için gelen ve giderek sayıları artan Afrika kökenli öğrenciler dikkate alındığında, tedbirli olmak gerektiği bildirildi.

Türkiye’de hastalığın bulaşmasını önlemek amacıyla Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirler alındı.

Güllüelli: Bir vakaya rastlanmadı

Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Emine Güllüelli, KKTC’de bu virüsün görülmediğini, yalnızca Dışişleri Bakanlığı tarafından uyarıldıklarını kaydetti.

Ebola virüsünün özellikle Batı Afrika’nın Gine, Liberya, Syria Lione ve Mali Cumhuriyeti’nde salgın halinde olduğuna dikkat çeken Güllüleli, Dışişleri Bakanlığı’nın, bu ülkelere gidecek olan veya bu ülkelerden gelen kişilerde, bu virüse ait belirtiler olması halinde uyarı istediğini belitti.

Bu uyarının Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldığını, Sağlık Bakanlığı’nın uyarı yapmasını gerektiren herhangi bir durumun söz konusu olmadığını kaydeden Güllüelli,  KKTC’de bu virüsle ilgili bir ihbar almadıklarının altını çizdi. Güllüelli, Afrika’ya gidecek olanları ebola virüsüne karşı uyardı.

Özellikle Afrika’da görülen “Ebola virüsü”, dünyanın en bulaşıcı hastalıklarından biri olarak görülüyor.Virüs hayvan veya insanların temasıyla bulaşıyor. Ani başlayan ateş, halsizlik, kas, baş ve boğaz ağrısı hastalığın tipik belirtileri olarak biliniyor.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.