1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE SAHTE KREDİ KARTI ŞOKU!
KKTC'DE SAHTE KREDİ KARTI ŞOKU!

KKTC'DE SAHTE KREDİ KARTI ŞOKU!

Yurtdışına çıkanlar....

A+A-

Yurtdışında bulunan şahıslara ait kredi kartı bilgilerini elde ederek, mekanik şeridi bulunan kredi kartlarını sahteleyip, ardından da post cihazlarından toplamda 24 bin 250 TL çektikleri iddia edilen S.K, A.Ö ve S.S tutuklandı.

Kredi kartlarını sahtelediler, post cihazlarından 24 bin 250 TL çektiler

Yurtdışında bulunan şahıslara ait kredi kartı bilgilerini yasal olmayan yollarla elde edip, mekanik şeridi bulunan kredi kartlarını sahteleyerek, post cihazlarından toplamda 24 bin 250 TL çektikleri iddia edilen zanlılar S.K, A.Ö ve S.S dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Bankaların şüpheli işlem görmeleri üzerine yakayı ele veren zanlılar aleyhinde 3 gün tutukluluk kararı alındı. Polis, olayla ilgili bir kişinin arandığını belirtti.

Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Talat Usar huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı, polis çavuşu Ertem Hoca’yı tanık olarak dinletti.

Polis çavuşu Ertem Hoca, mahkemede yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.

Hoca, her 3 zanlının Kuzey Kıbrıs’ta olmayıp yurt dışında bulunan şahıslara ait kredi kartı bilgilerini yasal olmayan yollarla elde edip, mekanik şeridi bulunan kredi kartlarını sahtelediklerini belirterek, zanlı A. Ö’ye ait post cihazından toplam 19 bin 400 TL’lik çekiliş yaptıklarını ifade etti.
Bununla birlikte zanlıların 12 Ağustos’ta zanlı A.Ö’nün arkadaşı olan Ekrem Uğur’a ait post cihazından da 4 bin 850 TL çekerek, sahte belgeleri tedavüle sürdüklerini dile getiren Hoca, söz konusu sahte belgeleri bankaya beyan ettiklerini kaydetti.

Bir iş yeri sahibi aranıyor
Hoca, bankaların şüpheli işlem görmeleri üzerine zanlılara herhangi bir ödeme yapmadıklarını vurguladı.
Meseleyle ilgili Lefkoşa’da bir işyerinden çekiliş yapıldığını dile getiren Hoca, iş yeri sahibinin aranmakta olduğunu belirtti.

Kayıp emareler var
Hoca, tahkikatın henüz yeni başladığını söyleyerek, olayla ilgili aranan emareler ve şahısların bulunduğunu, bu kapsamda zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlılar avukatları ile görüşmek istedi
Mahkemede söz alan zanlı 1 S.K ile zanlı 3 S.S, avukatları ile görüşmek istediklerini dile getirdi.

3 gün tutukluluk
Aktarılan olgular ışığında Kıdemli Yargıç Talat Usar’da her 3 zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

YD

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.