1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KKTC'DE SAHTEKARLIĞIN SON NOKTASI!
KKTC'DE SAHTEKARLIĞIN SON NOKTASI!

KKTC'DE SAHTEKARLIĞIN SON NOKTASI!

Bu kadarına pes dedirtti.

A+A-

Seçil Toker, sahte kimlik ile KKTC’ye gelip, 5 gün içerisinde sahte vekâletname dâhil birçok bürokratik işlem yapıp başkasına ait apartmanı 210 bin sterline başka bir şahsa sattı.

Suna ERDEN

Türkiye’den sahte kimlik ile gelip başkasına ait apartmanı 210 bin sterline satan Seçil Toker son anda yakayı ele verdi. Sahte vekâletname ile satışı gerçekleştiren ve apartmanın tapusunu apartmanı alan müşterinin üzerine devreden zanlının foyası, müşterilerin satın aldıkları yeri görmeye gitmesi ile ortaya çıktı. Aldıkları apartmanın sahibinin satıştan haberi olmadığını öğrenen müşteriler, soluğu poliste aldı. Şikâyet üzerine Türkiye’ye gitmeye hazırlanırken tespit edilerek gözaltına alınan zanlı mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı.

8-014.jpg

SAHTE KİMLİK İLE GELİP, DOLANDIRDI

Girne’de 2007 yılında Oktaylar İnşaat isimli işyerinde çalışan 32 yaşındaki Seçil Toker, o dönem işyeri sahibi İbrahim Oktaylar’dan emanet olarak aldığı parayı çaldığı gerekçesi ile arananlar listesine alındı. “Çalışan tarafından hırsızlık” suçundan aranan şahıs olan zanlı Toker,4 Haziran 2015 tarihinde Çiğdem Şen adına düzenlenmiş, üzerinde kendi resmi bulunan sahte TC kimlik kartı ile Kuzey Kıbrıs’a giriş yaptı.

BEŞ GÜNDE BİÇROK İŞLEM YAPTI

Ülkeye sahte kimlik ile gelen Toker, 5 gün içerisinde İbrahim Oktaylar’dan alındığına dair sahte vekâletname ile Girne’de İbrahim Oktaylar’a ait Ilgaz Sokak üzerinde bulunan ve 6 daireden oluşan Oktaylar apartmanını 2010 bin Sterlin karşılığında Verda Özten Tunçbilek’e sattı. Zanlı aynı Tapu Dairesi’ne, Dışişleri Bakanlığı’na giderek satışı onaylattırdı ve apartmanın tapusunu Tunçbilek’in üzerine geçirdi.

ŞOK GEÇİRDİLER

Satış karşılığı 210 bin Sterlin alan zanlının foyası apartmanın satın alan Tunçbilek ailesinin, aldıkları malı görmeye gittikleri zaman ortaya çıktı. Apartmanda yaşayanların İbrahim Oktaylar’ı araması üzerine dolandırıcılık olayı ortaya çıkarken, mağdur olan Tunçbilek ailesi polise giderek şikâyetçi oldu. Yapılan şikâyet üzerine zanlı Toker Girne’de tespit edilerek tutuklandı. Zanlı dün de Girne’de mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı.

StarKıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum